Receptfeltöltés
Ha június, akkor Budafoki Pincejárat!
2019.05.30.
Ha június, akkor Budafoki Pincejárat!

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

A kora nyári idővel kecsegtető májusi Pincejáraton a megszokott színvonalú, tartalmas programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A vendégek számára fontos tudni, hogy az események egy része előzetes regisztrációhoz kötött, erről minden tájékoztatást megkapnak az esemény weboldalán, a www.pincejarat.hu oldalon.

Gasztro talkshow - ”Fűszernövények titkai”

Záborszky Pince - Borváros (1222, Bp., Nagytétényi út 24-26.)

2019. június 1. 16.00-17.00

Kóstolóval egybekötött pódiumbeszélgetés résztvevői: Viszkocsil Dóra a Promontor Tv szerkesztője és Gáfor Gergő, a Fitoland kertészével. Kóstoló: ételvariációk fűszerekkel gazdagon. Borvárosba a belépő: 1500 Ft. (Pincejárat jeggyel 1200 Ft.), amely tartalmazza a vezetett pincesétát, részvételt a Gasztroshow-n, a kóstolót és a kiállítás megtekintését.

Zenei Tehetségkutató verseny és eredményhirdetés

Törley Pezsgőmanufaktúra (1221, Bp., Anna u. 7)

2019. június 1. 17.30-22.00

A Törley Pezsgőmanufaktúra színpadán immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Budafoki Pincejárat Zenei Tehetségkutató versenye. A zsűri által előzetesen kiválasztott 10 legjobb jelentkezőből ezen a színpadon 5 zenekar méri össze tehetségét, hogy elnyerje a fődíjat, a fellépési lehetőséget a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon. A színvonalas minikoncertek után, az est végén az is kiderül, ki az idei győztes. Pezsgő, zene és izgalom vár azokra, akik eljönnek és végig szurkolják a tehetségkutatót. 

A belépőjegyet megvásárlók megtekinthetik a Törley Múzeumot (tárlatvezetés nélkül), betekintést nyerhetnek a pezsgőkészítési technológiák rejtelmeibe, megkóstolhatnak külön díj fizetése nélkül egy a pezsgőpincészet által bemutatott pezsgőt, valamint részt vehetnek az időszakonként a pincészet udvarán zajló kulturális programokon. Francois ág - technológia bemutató szakmai vezetéssel: 14.30; 15.30; 16.30; 17.30; 18.30; 19.30 órai időpontokban. (csoport létszám 40 fő) Utolsó belépés: 19.15 óra Pincezárás: 20.30 óra  

Belépőjegy kizárólag a helyszínen váltható! Árak: Teljes áru belépőjegy: 1.200 Ft/fő (18 éven felüliek számára) Kedvezményes áru belépőjegyek: Nyugdíjas belépőjegy: 1.000 Ft/fő (nyugdíjas igazolvány bemutatásával vehető igénybe) Budafoki Pincejárat jeggyel és XXII. kerületi lakcím kártyával érkezők belépőjegye: 800 Ft/fő 18 éven aluliak kizárólag szülői felügyelettel léphetnek be.

Estage Duó

Várszegi Pincészet (1222 Bp., Nagytétényi út 70.)

2019. június 1. 15.00-20.00

A duójukat 2017-ben alapították a Kodolányi János Egyetem jazz tanszakos hallgatóiként. Folyamatosan bővülő repertoárjukban  jazz örökzöldek, blues, pop slágerek és saját szerzemények egyaránt megtalálhatóak. Játszottak már Budapest több kiváló éttermében, valamint a Four Seasons-Gresham Palotában is. Második alkalommal kaptunk meghívást a Budafoki Pincejárat eseményére, így ezután már nevezhetik magunkat visszatérő vendégeknek. A programra a belépés ingyenes.
Vezetett pinceséta, 3 pohár bor: 1500 ft. (Pincejárat jeggyel:1000 ft)

A mesélő Péter Pál utcai házak - Tematikus séta Garbóci László helytörténésszel

Seybold-Garab Pince (1221, Bp., Péter Pál u. 39.)

2019. június 1. 16.00- 17.30 

Az utca, amelyet felfedezhetünk Budafok legrégebbi utcája. A Péter-Pál kápolnát 1748-ban szentelték fel. Mellette áll az Ősök Fájaként tisztelt közel 250 éves magyar juharfa. Az utcát egy gyönyörű, védett vadgesztenye fasor szegélyezi. Az alsó, történelmi utcaszakaszon számos XVIII. század végi, XIX. század eleji lakóházat találunk, melyek nagy része, az akkori szőlőművelés és borászat igényeinek megfelelően kisebb, nagyobb pincével rendelkezik. A Savoyai Jenő téri templom felől közeledve már messziről feltűnik a fák között nagy tornyával a még ma is szemet gyönyörködtető Czuba-Durozier- kastély.  Séta közben megállunk egy egykori nyaraló előtt, ahol Thurzó Gábor író gyerek- és kamaszkorának tizenöt nyarát töltötte.  Sétánk kiindulópontja és egyben végállomása a történelmi múltú Seybold-Garab Pince melynek előterében megcsodálhatjuk a Seybold Frigyes borkereskedő által 1895-ben kialakított, jénai üveglapokkal bélelt, 216 hl-es betonhordót. A hordó előlapját egy Zsolnay pirogránit relief díszíti, ami Nagy-Magyarország egyesített középcímerét az angyalokkal ábrázolja. A pincéről és az odavezető útról oszt meg érdekesebbnél-érdekesebb igaz történeteket Budafok díszpolgára, a méltán népszerű helytörténész Garbóci László.

A csomag ára: 1200 Ft, amely tartalmazza a 2 tételes borkóstolót és frissensült sörperecet  a Seybold-Garab Pincében 

Barlanglakás Emlékmúzeum

Barlanglakás Emlékmúzeum (1222, Budapest Veréb u. 4.)

2019. június 1. 15.00-20.00

A látogatás folyamán a látogatók betekintést nyerhetnek a barlanglakások kialakulásának folyamatába, a barlanglakók mindennapi életébe.Az 1830-as években már közel 700 ember lakott a nagy kiterjedésű, durva mészkőbe vájt lakásokban, de mellettük megtalálhatók voltak a pincék, istállók, egyéb gazdasági helyiségek is. Napjainkra egyetlen rekonstruált barlanglakás maradt fenn. A barlanglakásokat véglegesen az 1960-as évek közepén számolták fel, többségüket feltöltötték, betömték (sok esetben veszélyes hulladékkal). Utolsó lakója halála után, 1970-ben a veréb utca 4. szám alatt nyílt meg a Budafoki Barlanglakás Emlékmúzeum. Az itt található barlanggóc a volt tulajdonos lakásával és az egykori albérlők lakrészével együtt látogatható. a kiállítás néhai özv. Tóth Győzőné egykori otthonát mutatja be eredeti bútoraival és használati tárgyaival. A muzeológus által vezetett séta végén, a vendégek 1 pohár bor és frissen sült pogácsa mellett hallgathatják Berendi Nándor harmonikajátékát.

Kaszás Réka festőművész kiállítása

Záborszky Pince - Borváros (1222, Bp., Nagytétényi út 24-26.)

2019. június 1. 14.00-19.00

Kaszás Réka 2001-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő szakán, és ezzel párhuzamosan  végezte el a Vizuális nevelés tanár szakot. Azóta számos csoportos és egyéni kiállításon szerepelt munkáival. Többek között a lokális kötődésű Artér Művészeti Egyesület tagja, akik évek óta a Művész utca szervezői. Festőművész férjével Budafokon él. Borvárosba a belépő: 1500 Ft. (Pincejárat jeggyel 1200 Ft), amely tartalmazza a vezetett pincesétát, részvételt a Gasztroshow-n, a kóstolót és a kiállítás megtekintését.

Törley múzeumlátogatás és vezetett pinceséta

Törley Pezsgőmanufaktúra (1221, Bp., Anna u. 7.)

2019. június 1. 13.30-20.30

A belépőjegyet megvásárlók megtekinthetik a Törley Múzeumot (tárlatvezetés nélkül), betekintést nyerhetnek a pezsgőkészítési technológiák rejtelmeibe, megkóstolhatnak külön díj fizetése nélkül egy a pezsgőpincészet által bemutatott pezsgőt, valamint részt vehetnek az időszakonként a pincészet udvarán zajló kulturális programokon. Francois ág technológia bemutató szakmai vezetéssel: 14.30; 15.30; 16.30; 17.30; 18.30; 19.30 órai időpontokban (csoport létszám 40 fő). Utolsó belépés: 19.15 óra Pincezárás: 20.30 óra

Belépőjegy kizárólag a helyszínen váltható! Árak: Teljes áru belépőjegy: 1.200 Ft/fő (18 éven felüliek számára.) Kedvezményes áru belépőjegyek: Nyugdíjas belépőjegy: 1.000 Ft/fő (nyugdíjas igazolvány bemutatásával vehető igénybe) Budafoki Pincejárat jeggyel és XXII. kerületi lakcím kártyával érkezők belépőjegye: 800 Ft/fő. 18 éven aluliak kizárólag szülői felügyelettel léphetnek be.

Szinnyai Dóri duó koncertje

Seybold-Garab Pince (1221, Bp., Péter Pál u. 39.)

2019. június 1. 15.00-20.00 

Szinnyai Dóri első lemeze 2017 nyarán jelent meg Csak lélegezz! címmel. A 2018-as Pincejárat Zenei Tehetségkutató versenyén gyönyörű hangjával és tehetségével hamar felhívta magára a figyelmet. A korábbi akusztikus műsort saját számaival kiegészítve, hol nagyzenekarral, hogy duóban, trióban hallható az énekesnő. A programra a belépés ingyenes.

Vacsora és pincekvíz

Borköltők Társasága Étterem (1223, Bp., Jókai Mór u. 26.) 

2019 június 1. 19.00-21.00

A Quiz@ egy csapatjáték 2-6 fős társaságoknak, amiben barátokkal együtt játszva kell megoldani különböző feladványokat. A kérdések minden témakört érintenek: általános műveltség, logikai feladványok, képek, filmkockák, zenék felismerése és még sok egyéb. A Magyarországon egyedi kérdésköröket tartalmazó vetélkedőben, a kreatív gondolkozásra is szükséged lesz és a taktikai érzékedet is használhatod.

Minden alkalommal egy kis időutazást teszünk a nyolcvanas és kilencvenes évekbe, új, érdekes dolgokat tudunk meg a világról és próbára tesszük emlékező képességünket, miközben legjobb barátainkkal iszogatunk és szórakozunk. 

A győztes csapat 4 darab VIP Pincejárat jegyet nyerhet. Menü: Gulyásleves és aranygaluska vaníliasodóval.  A csomag ára: 1990 Ft. Előzetes regisztrációhoz kötött a következő telefonszámon: (1) 424 5115

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!