Receptfeltöltés
Novemberi gasztroprogramok
2017.10.30.
Novemberi gasztroprogramok
Szerző: Wessely Márta

A csípős idő ellenére még novemberben is érdemes a késő őszi, kora téli tájat járni, ellátogatni a nekünk kedves rendezvényekre, megülni valahol a Márton-napot, sült gesztenyét majszolni, forralt borral melegedni.

2017. november 3-5. Gardafesztivál, Tihany

Régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban a látott halak, a gardák tiszteletére.  Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült. Évszázadok óta az ősz a Balaton-felvidéken a szüret és a gardahalászat évszaka. A garda - vagy más néven látott hal -, millió szám gyűlik össze, hogy a mély vízben teleljen. A háromnapos Garda Fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Tihany számára a garda mindig kiemelt jelentőségű volt, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 16 éve a Garda Fesztiválra. A gasztronómiai programok mellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja az érdeklődőket. 

2017. november 4. Budafoki Pincejárat 

A nyitott pincés szombaton különleges hétvégi program várja az ínyenceket: fedezd fel velünk a hangulatos budafoki pincék rejtett kincseit, egyedi ízvilágát! A Pincejárat célja, melynek célja, hogy könnyedén megközelíthetővé tegye a varázslatos budafoki pincevilágot. Jegyek 1.000 Ft-ért kaphatóak, az ár korlátlan számú utazást és a helyszíneken különleges kedvezményeket foglal magába. 

2017. november 10-12. Bakonyi ízek vására, Bakony EXPO, Veszprém

A „…természet íze – a vidék portékája” szlogennel 2017-ben negyedik alkalommal kerül megrendezésre november 10-12 között a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására, mely ismét 3 napon keresztül várja az érdeklődőket Veszprémben, a Veszprém Arénában. A Bakony Expo rendezvényein megismerkedhetünk a tájegység sajátos gasztronómiai és népi kulturális hagyományaival, miközben könnyed színpadi produkciók és a helyi konyhához kapcsolódó témák is terítékre kerülnek. 

2017. november 11-12. Szent Márton Újborfesztivál és Libator, Szentendre 

Márton ünnepén családi programok sora várja a Skanzenbe látogatókat, ahol a Márton napjához kötődő szokások mellett újborok és finom ételek kerülnek a középpontba. Magyarországon egyre többen ünneplik újborral és libával Márton napját. Újborkóstolással egybekötött fenséges libalakoma mellett családi programok sokasága várja hétvégén a vendégeket a szentendrei Skanzenben, a régi hagyohttp://skanzen.hu/hu/latogatas/programok/szent-marton-ujborfesztival-es-mányokra visszatekintő, őszbúcsúztató Szent Márton Újborfesztivál és Libator fesztiválon. 

2017. november 17-19. Forralt bor Fesztivál és Gasztronómiai Nagyvásár, Örkény 

Az örkényi forgatagban visszarepülhetünk egy régi hangulatú vásári kavalkádba, ahol az árusok dallamosan csalogatják a mézeskalács és törökméz portékáikhoz a tömött bukszájú alkudozni kívánó népeket. Ha egy kellemes hangulatú program után vágyik, csodás környezetben, és szívesen kutat szép holmik után, feltétlenül látogasson el a Forralt bor Fesztiválra, ahol több ezer kézműves termék közül válogathat. Immár hagyománnyá vált, hogy a Forralt bor fesztivál ideje alatt ingyenes korcsolyapálya nyílik a piac mögötti területen. A szervezők a fesztivál három napján egy egyedi Forralt bor Fesztiválos bögrével még hangulatosabbá teszik az eseményt. A rendezvényt szórakoztató programok, kézművesek és környékbeli gazdák vására kíséri. Számtalan hagyományos, helyi jellegű gasztronómiai különlegesség vásárlására és kóstolására nyílik lehetőség.

2017. november 18. Mitiszol Fesztivál, Budapest

A Mitiszol Fesztivál célja közelebb hozni az emberekhez a természethűség fontosságát. Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica 7. alkalommal rendezi meg nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba. Idén sem lesz ez másként, hiszen az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (11 borvidék, 30 bortermelő) túl, idén már külföldi borászok is kiállítanak majd Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A közös nevező továbbra is a természethűség. A több mint 100 bor mellett, hasonló szellemiségben készült italokat és ételeket is kóstolhatnak majd azok, akik jegyet váltanak a rendezvényre. A belépőjegy tartalmazza az összes elfogyasztott ital árát.

mitiszol-2017-05.jpg

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!