Receptfeltöltés
A július legjobb gasztronómiai fesztiváljai
2018.06.27.
A július legjobb gasztronómiai fesztiváljai

Összegyűjtöttük az ország legizgalmasabb gasztronómiai fesztiváljait. Nyaralás közben, nyaralás helyett, hétvégi programnak remek választás lehet bármelyik.

2018. június 29 - július 1. Sabar Blues

Mi itt, a Sabaron üldögélve időről-időre azon vesszük észre magunkat, hogy a borok mellett a blues is nagy közös szerelem – és ebben borászunk, Földi Bálint az élen jár. Június végén tehát először rendezzük meg a kis hegyünkön a kis blues hétvégénket, nagy zenékkel, borral, jó ételekkel, jó hangulattal, naplementével. Vendégborászat a Jackfall Villányból, azaz az esemény ideje alatt mi fehéreket és rozét, a Jackfall pedig vöröset és rozét fog kínálni.

2018. július 5-8. Egri Bikavér Ünnep

A város legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes fesztiválján számos egri borász kiváló borokat és a város legjobb éttermei az italokkal harmonizáló ételeket kínál az érdeklődőknek. Az Egri Bikavér és az Egri Csillag borok mellett, a helyi termelők rozé borai is ott lesznek a kínálatban.

A helyszín a tágas, hangulatos és csodaszép Érsekkert lesz, Eger város szívében, közel mindenhez, két színpadon, négy napig sokszínű zenei kínálat, önfeledt szórakozás várja vendégeinket. A Zenepavilonnál található Egri Csillag Színpad egy lazább helyszín, ahol egri dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő zenéket játszanak a bikavéres, csillagos nyári estéken.

2018. július 6-7 Gönci Barack Vígasság

A Zemplén legédesebb hungarikuma ismét összehozza egy hétvégére a helyieket és a távolról érkezőket. Mindazok, akik Boldogkőváralja felé veszik az irányt, töményen kapják a finomságokat és a programokat a Gönci Barack Vigasságon. A pálinkák, lekvárok, szörpök, koktélok, édességek mellé koncerteket, családi programokat kaphatunk, és mostantól az egészségtudatos szemlélet és az összefogás is erősödik. Idén a pálinkaház a Stílusos Vidéki Éttermiséggel, azaz a fővároson kívüli színvonalas és újító szemléletű vendéglátóhelyeket összefogó társulással együtt tesz azért, hogy az ikonikus gyümölcs a fesztiválon és azon túl is minél kreatívabban jelenhessen meg, és minél több vendég tányérján. Az egyedi illatú és zamatú barackból a vigasság alatt ételt / italt kínálók szabadon inspirálódnak, és ötleteik a legkülönfélébb módon jelennek meg. Sütni, párolni, karamellizálni, aszalni, házasítani, sós ételbe, vagy italba tenni is ér. 

2018. július 12-15. Bajai halfőző fesztivál

Baja, a halászlé fővárosa. Baja nemzetközileg ismert, a rekordok könyve által jegyzett halfőző fesztiválja az idők során valódi fiesztává lett. Július második szombatján évről évre közel kétezer helyi és vidéki alkalmi szakács vendégeli meg barátait halászlével a belvárosban.  A fesztivál mára már négynapos programsorozattá nőtte ki magát, amely több tízezer embert vonz. A bekebelezett étek mennyisége is gigászi: több mint húszezer adag bajai halászlé készül. Az ízletes ünnephez mintegy 14 tonna halra, 12 mázsa vöröshagymára, közel 600 kiló őrölt pirospaprikára, 14 ezer liter vízre és 12 mázsa halászlétésztára van szükség.

2018. július 13-14. Monoki babfesztivál

A település gyönyörű, árnyékos sétánya tele van több évtizedes fákkal, évszázados műemlékekkel. Tiszta, gondozott, barátságos, hatalmas, zöld, füves terek, ódon kastélyok, Kossuth Lajos szülőháza. A környezet már önmagában is rabul ejti a látogatót. Ehhez a történelmi miliőhöz társulnak a magyar, illetve külföldi könnyűzenei élet élvonalbeli képviselői, a kimagasló minőségű színpadtechnika, a fesztivál idejére Monokra költöző, sajátos hangulatú építmények sokasága, a Monoki Babfesztivál egyedi, babételekre specializálódott konyhája.

2018. július 13-15. Rosé fesztivál, Villány

Rozé színbe öltözik Villány, hogy az országban egyedülálló módon ünnepelje a rozé borokat. A nyár legkedveltebb üde frissítőjéről elnevezett fesztivál a település egyik legkedveltebb eseménye.
Különlegessége, hogy nem csak a város borul rózsaszínbe ezen a hétvégén, hanem a fesztiválozók is a rozé bor színét idéző ruhadarabokat öltenek magukra. A sportolni vágyókat a kitűnő koncertek mellett a szombati napon a fesztivál kiemelt programja, a RozéMaraton is várja, ahol nem csak a gyorsaságot, hanem a parádéfaktort is díjazzák!

2018. július 20-22. Váci Világi Vigalom

A színpadokon zajló műsorokon kívül templomi koncertek, kísérő rendezvények, valamint állandó és időszaki kiállítások is gazdagítják a programkínálatot. Minden korosztály számára szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt a fesztivál kínálata. Színvonalas gyerekprogramok, kézműves és játszóházi foglalkozások, színházi előadások, koncertek, képzőművészeti kiállítások szerepelnek az immár hagyományos összművészeti kulturális-szórakoztató fesztiválon. Bőséges és változatos gasztronómiai kínálat és igényes vásári forgatag teszi teljessé a hangulatot. A Váci Világi Vigalom összes koncertje ingyenes.

Koncertek, színházi előadások, képzőművészeti kiállítások, színvonalas gyerekműsorok, kézműves- és játszóházi foglalkozások, valamint egyéb látványos elemek szerepelnek a műsorkínálatban. A fesztivált igényes vásári forgatag, változatos és bőséges gasztronómiai és kézműves termékek kínálata teszi teljessé.

2018. július 21. Dunamenti Halfesztivál, Mohács

Az alapvetően gasztronómiai esemény fókuszában a Duna menti halételek, kiemelten pedig a mohácsi halászlé, illetve a magyarországi németek kultúrája, szokásai és népművészete állnak. Mohácson a halételek közül a legnépszerűbbé - minden kétséget kizáróan - a halászlé vált. Halászlevet az ország számos pontján, eltérő módszerekkel, különféle receptekkel készítenek. A mohácsi halászlé különlegességét az adja, hogy megőrizte a legegyszerűbb ősi technológiát. A Dunamenti Halfesztivál egyediségét az teremti meg, hogy nem kizárólag mohácsi halászlé készül itt, hiszen szinte az összes Dunamenti halászcsárda képviselői szintén készítenek halételeket.

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!