Receptfeltöltés
A szakoktatásnak meg kell újulnia! – megjelent a Modern Alap Gasztronómia
2019.02.23.
A szakoktatásnak meg kell újulnia! – megjelent a Modern Alap Gasztronómia
Szerző: Wessely Márta

A Modern Alap Gasztronómia egy olyan technológiaalapú tankönyv, amelyre a modern gasztronómiával foglalkozni kívánó, a jelen kor konyhai kihívásainak, elvárásainak megfelelni vágyó szakembereknek, a jövő és a jelen szakácsainak is szüksége van.

A jelenlegi szakképzés sajnos rettenetesen elavult, tulajdonképpen már a bevezetésekor sem felelt meg a kor nemzetközi szakmai gyakorlatának. Szinte hihetetlen, de a hatvanas évek elején megalkotott – a szocialista hiánygazdálkodást alapul vevő, azokkal kompatibilis fogásokat csokorba szedő – tankönyv képezi mai napig a szakácsképzésünk alapját. A diákok olyan, soha nem hallott receptek magolásával jutnak előre ebben a képzésben, amely semmilyen biztos tudást nem ad, hiszen se komplett alapanyag ismerettel nem vértezi fel a majdani szakembereket, sem pedig azzal a technológiai tudással, ami elengedhetetlen, ha kreatív szakemberekkel szeretnénk megtölteni a konyhákat.

szerzok.jpg

Ennek a szakképzésnek a reformját segítené a most megjelent MAG – Modern Alap Gasztronómia könyv, amelynek szerzői arra vállalkoztak, hogy a lehető legközérthetőbb módon, a modern diákság elvárásainak megfelelően - tömör és közérthető módon - magas szakmai színvonalú tananyagot alkossanak, amely nem felesleges tudással tömi a sokszor kevéssé motivált gyerekeket, hanem minden helyzetben jól hasznosítható, valós, tapasztalatokon alapuló ismereteket biztosít.

A MAG megismerteti az olvasót a konyhai technikákkal, úgy, hogy közben kilép a szűk fizikai keretei közül: a tankönyv lapjain található QR kódok segítségével a fejezetekhez az interneten további videóanyagok, fázisfotók is elérhetők az olvasó számára.

A könyv nem csak a szakoktatóknak és a diákoknak szól, hanem az elkötelezett hobbiszakácsok, laikusok számára is kiemelten hasznos lehet.

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!