Receptfeltöltés
A legjobb januári gasztroprogramok
2018.12.30.
A legjobb januári gasztroprogramok

Az ünnepek után sem áll meg az élet, az újév új fesztiválokat tartogat, a klasszikus téli programok között boros, balatoni fesztiválok és disznótorok is találhatók.

2019. január 12. Újévi Szárszói Disznólkodás

A hagyománynak megfelelően, nincs január disznóvágás nélkül. A szárszói disznóvágáson már kora reggeltől részt lehet venni a feldolgozásban, s természetesen a jó munka jutalma sem marad el, aki a nap folyamán nem lakik jól, az még az esti disznótoros bálra is benevezhet.

2019. január 12. Jégvirágtól Borvirágig Fesztivál, Monor

Újra forralt boros kalandozások a pincesoron. Számos ismert budapesti és helyi ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló boros gazdákhoz, hogy bemutassák a nagyérdemű közönségnek ízelítő falatokat és a forralt bor különlegességeiket.

2019. január 18. Winterfest – Sörfesztivál, Budapest

Az év legnagyobb téli sörünnepe januárban érkezik Budapestre, az V. kerületi Zrinyi utcába, a Duna Palotába. Hatalmas, kényelmes vendégtér, több mint 30 hazai és nemzetközi sörfőzde, szakmai előadások, workshopok az otthoni sörfőzésről, koncertek, neves éttermek sör-étel párosításai és még rengeteg meglepetés. Nagyon fontos koncepciónk az eseményen, hogy olyan söröket hozzanak kiállítóink, melyeket egy egy igen kiváló étterem, kifejezetten a rendezvényre készített ételkompozícióival lehessen párosítani. A rendezvényen egy újvonalas versenyt is elindítunk, ahol a hazai sörfőzdék, kifejezetten a téli időszakra készített söreikkel nevezhetnek.  

2019. január 19. Pincéről pincére – Variációk Vincére, Villány

Felemelő és vidám percekben, élményekben lehet része annak, aki januárban a villányi borászokkal tart. A villányi borászok -, akik szeretik a bort és tisztelik a hozzá fűződő szokásokat - 11 évvel ezelőtt felölelték és közkincsé tették a Villányi borvidék drávaszögi területein élő Vince-napi hagyományokat.
Régi szokás, hogy a szőlősgazdák Vince-nap időjárásából és a metszett "Vince vesszők" állapotából következtettek a várható szüret gazdagságára. Egyik pincéből a másikba járva áldomásoznak, kóstolják egymás borait, a tőkékre Isten áldását kérik, s a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetnek a jó termés elősegítésére. 

2019. január 19. Téli Etyeki Piknik

Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor! Etyeki Piknik tüzes és gőzölgő italokkal, toros ételekkel és igazi mulatsággal! Etyeki Piknik a megújult Gasztrosétányon maradandó élménnyel, nemes italokkal, ínyenc ételekkel és fergeteges muzsikával vár! 

2018. január 25-28. Gasztrohegy – Nagyvadak a hegyről

Badacsonyban nemcsak szőlőket találunk, erdőiből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell.

Mi a Gasztrohegy?

Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást - közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra. Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal, járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!

2019. január 26-27. Farsangi toros party, Siófok

Érkezik a II. Farsangi Toros Party kitűnő programokkal, finom ételekkel és italokkal a siófoki hajóállomásra! Minden kedves toroskodni vágyót szeretettel várunk január végén a siófoki hajóállomásra, a jégkikötőhöz. A jó hangulat biztosított, érkeznek a busók is valamint jelmezes futam és asszonyfarsang is vár benneteket! Gyertek és érezzétek jól magatokat!

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!