Receptfeltöltés
Augusztus végén dupláznak Budafokon, jubileumi Pezsgő- és Borfesztivállal és a szokásos Budafoki Pincejárattal várják a vendégeket
2019.08.22.
Augusztus végén dupláznak Budafokon, jubileumi Pezsgő- és Borfesztivállal és a szokásos Budafoki Pincejárattal várják a vendégeket

Idén immár 30. alkalommal koccannak össze a borospoharak Budapest Bornegyedében, Budafok-Tétény hangulatos történelmi utcán, pincéiben. Augusztus 30. és szeptember 1. között újra megnyitják kapuikat a hazai- és nemzetközi szinten elismert borászatok és pezsgőkészítők, a nedűk mellett számtalan könnyűzenei koncerttel és szórakoztató programmal várják a borok és pezsgők szerelmeseit a szervezők.

Néhány elem a hétvége színes programkínálatából:

The Carbonfools

Hangácsi Márton

Énekes-dalszerző, aki egyedül van a színpadon, mégis olyan hatást kelt, mintha egy teljes zenekar játszana. Hangácsi a néhány zenekaros és utcazenészként eltöltött év után ma már csak szólóban játszik, a koncertek viszont túlmutatnak a megszokott egyszemélyes, akusztikus előadásokon. Hangácsi Márton első nagyobb sikere a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díjának megnyerése volt, ezt követően egyre több helyen kezdett koncertezni országszerte. Egy ideig egyedül és
zenekarral is játszott párhuzamosan, de pár éve már csak szólóprodukciójára koncentrál, amit looper pedállal egészített ki, így egymaga képes lényegében teljes zenekari hangzást létrehozni. A dalok modern átgondolásban, gazdagabb hangszerelésben (elektromos gitár, loop pedál, sample pad) kerülnek színpadra.

A két kislemez (Other Lovers, Right In Front Of Me) után Marci első nagylemeze 2017. májusban jelent meg, My True Fairy Tale címmel.

Malek Andrea Soulistic

A Soulistic a neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző, Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. A formáció egy olyan különleges projekt, amely a Jazz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével. A “Soulistic” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.

A 30. Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon az együttes „Álom” című saját szerzeményeket tartalmazó legújabb albumáról, és a 2017-ben megjelent „Madárka” népdalokat feldolgozó albumáról hallhatnak néhány szerzeményt.

Mörk

A pszichedelikus soul magyar nagyágyúiként a Mörk a soul mellett funk alapokra épülő zenét játszik, amely elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témában íródott dalszövegekkel, improvizációval és más stíluselemekkel együtt egy különleges zenei élményt nyújt a hallgatónak.
A zenekar először barátaik nappalijában, mászóteremben és egyéb nem megszokott helyszínen adott koncerteket, amelyeknek híre gyorsan elterjedt a budapesti undergroundban, így nem sok időnek kellett eltelnie, hogy szélesebb közönség is megismerhesse a zenekart. A Mörk sorban végig járta a legnagyobb magyar klubokat és fesztiválokat: A38 Hajó, Akvárium Klub, Budapest Park,
Sziget, Volt, Művészetek Völgye.

Budafok Big Band

Náray Erika Magyarország egyik legismertebb szinkronhangja, aki számos nagysikerű prózai és zenés darabban, valamint filmben is megcsillogtatta már a tehetségét. Idén Kamarás Ivánnal - korosztályának egyik legismertebb és legnépszerűbb színészével - közösen lép a 30. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál színpadára, a Budafoki Big Band zenekarral.

Az idén 25 éves Budafok Bigband 1994-ben alakult, főleg a Budapest XXII. kerületi Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékeiből és más amatőr zenészekből áll. Ma már a jelenlegi és volt növendékek mellett a zenekar munkáját az iskola művésztanárai, valamint alkalmanként professzionális zenészek szintén segítik. Az együttes művészeti vezetője Puskás Csaba trombitaművész.

"Célunk elsősorban a baráti társaságban történő színvonalas közös zenélés, melyen keresztül mind a könnyen befogadható jazzt, mind pedig a hangszeres tanulást népszerűsíteni tudjuk."

A teljes programkínálatot a fesztivál weboldalán olvashatják. 

A fesztivállal párhuzamosan zajlik majd a szokásos havi Pincejárat.

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

Az igazi nyári idővel kecsegtető júliusi Pincejáraton a megszokott színvonalú, tartalmas programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. A vendégek számára fontos tudni, hogy az események egy része előzetes regisztrációhoz kötött, erről minden tájékoztatást megkapnak az esemény weboldalán, a www.pincejarat.hu oldalon.

A 30. Budafoki- Pezsgő és Borfesztivál időpontja augusztus 31- szept. 1. Annak érdekében, hogy szombaton a fesztivál programjait kényelmesen, különjárattal is meg lehessen közelíteni Budapest belvárosából, a Pincejárat buszok kivételesen nem szeptember hónap első szombatján, hanem augusztus 31-én fognak közlekedni sűrített menetrenddel a Bálna parkolójából, 30 percenként 13.30-tól 21 óráig, módosított útvonalon. Mivel Budafok belvárosában útlezárások lesznek, ezért a Pincejárat a Bálna Parkolójából a Törley Pezsgőmanufaktúráig fogja szállítani az utasokat, ahonnan kényelmesen, gyalogosan is megközelíthetőek a fesztivál zenei színpadjai, illetve további központi helyszínei. A fesztivál programjain való részvétel ingyenes. A fesztivál területén belül egy másik, úgynevezett fesztiváljárat is fog közlekedni a pincészetek között, aki erre szeretne felszállni, külön jegyet kell vásárolnia (ára 500 Ft), a Pincejárat buszjegy a fesztiváljáratra nem érvényes.

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!