Receptfeltöltés
Felix, Buda új szerencsecsillaga
2019.04.26.
Felix, Buda új szerencsecsillaga
Szerző: Wessely Márta

A Budai Vár látképét is meghatározó aprócska épület, amelyet egykor szivattyúháznak építettek, majd Ybl az ékszerdoboz szintjére emelt, most újra teljes pompájában ragyog.

Az eredetileg teljes mértékben a funkcionalitás talaján mozgó elképzelésekkel a kor nagy építésze, Budapest arculatának kialakításában meghatározó szerepet vivő Ybl Miklós már a tervek megszületésekor nem értett egyet. A vár vízellátását biztosító szivattyúház létjogosultsága nem volt kérdés, a tervezett kialakítást viszonyt silánynak ítélte, és helyette egy falatnyi palotát tervezett, amely a súlyos feladat mellett a vár környékén korzózók számára nyújtott menedéket, kávéház formájában.

A szivattyúház története itt, már a kezdeti ponton összefonódik a gasztronómiával, amelyhez a legnagyobb történelmi viharok és tulajdonosváltások mellett is hű maradt, hol ilyen, hol olyan mértékben.

A lassan egy éve újranyitott épület most már nem csak egy minőségi kávézóval kívánja várni vendégeit, hanem magas minőségű konyhája és hatalmas választékkal, saját koktélsorral rendelkező bárja, a Felix Kitchen&Bar is versenybe száll a legjobb nevű budapesti vendéglátóhelyekkel.

A hely kialakítása pazar, a felújításnál gondosan ügyeltek minden részletre és úgy lett korhű, hogy mellette a jelen funkciók ellátására szintén tökéletesen megfelel. A vendégtér mögött és a kerthelyiség alatt húzódó kiállítóterek az ott felmerülő igényekre reflektálnak, a fenti vendégtér pedig - az egyedi panoráma mellé - a luxus érzetét keltő belső enteriőrrel várja a vendégeket.

felixketto.jpg

A konyha kimondottan nem fine dining, a konyhafőnök - a Pierrot, a 21, a Vár a Speiz és a La Perle Noir konyhájáról már ismerős - Kovács Árpád nagy hangsúlyt fektet a minőségi alapanyagokra és a konyha jellegét, irányát ez határozza meg. A lehető legmagasabb minőség igényes tálalása. Ebben a formában kerülnek asztalra a különféle sea food kreációk, így jelennek meg a ház választékának gerincét adó steakek, és kapnak helyt az étlapon a raw, azaz nyers fogások, ahol a minőségi alapanyagok mindenféle hőkezelés nélkül válnak – Árpád keze alatt – valódi, élvezetet nyújtó, komplex fogássá.

A konyhától nem idegen a magyar vonal, egészen egyedülálló és bátor vállalás, hogy aranygaluskát kínálnak a vendégeiknek. Minimális csavarral (a pekándió megjelenése a tészták között határmezsgyén), hagyományosan, a klasszikus, házias ízek kerülnek terítékre.

felixegy.jpg

Az Ybl fiáról elnevezett Felix Kitchen&Bar koncepciója azonban nem lenne teljes a prémium italválaszték nélkül, amely a bárokban kissé szerény budai oldalt erősíti, több mint négyszáz különféle spirittel és közel 320 féle borral, amelyek kiválasztásánál a tulajdonosok a világot vették merítési alapnak és mindenhonnan a szerintük legizgalmasabb tételeket emelték be a választékukba.

felixharom.jpg

Egyszóval itt van Felix, hogy megmérkőzzék a budapesti gasztronómiai élet nagyjaival, és megadja a környékre látogató vendégek számára a lehetőséget, hogy a Budai Vár tövében, egyedülálló panorámával a háttérben, minőségi gasztronómiai élményben legyen részük.

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!