Receptfeltöltés
Itt vannak az ország tortái: a Komáromi Kisleány és a Három kívánság
2018.08.01.
Itt vannak az ország tortái: a Komáromi Kisleány és a Három kívánság

Tegnap, ünnepélyes keretek között hirdették ki, hogy a döntőbe jutott torták közül melyik nyerte el a zsűri tetszését, és lett a 2018-as év Országtortája. 

A szakmai zsűri idén huszonkilenc alkotás közül választotta ki azt a süteményt, amely méltó erre a címre. A beérkezett pályázatokat a zsűri három körben bírálta el. Az idei győztes a a Komáromi Kisleány fantázianevű torta, Sztaracsek Ádám, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrászának alkotása. A fiatal cukrász rögtön két tortával is a döntőbe jutott, és tehetségét az idei Év Fagylaltja versenyen is bizonyította, ahol fagylaltjaival elnyerte abronzérmet és a Közönségdíjat is neki ítélték.

A Komáromi Kisleány egy mézes-diós tészta alapra épülő sütemény, amelyben citromos-gyömbéres körtekompót betét található, valamint vilmoskörte likőrrel ízesített étcsokoládé, fahéjas-diós roppanós réteg és ezt koronázza a vaníliás és fehér csokoládés mascarponéból készített mousse. 

Az Országtorta mellett tegnap a hetedik alkalommal megrendezett Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét is kihirdették. Az idei győztes a „Három kívánság” torta lett, a budapesti Nándori Cukrászda alkotása. A sütemény természetesen nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet sem. A chia magos-diós mandulapiskóta alapon nyuvó, meggyes-túrós sütemény igazi házias sütemény.

A két győztes édességgel a nagyközösnég augusztus 18-tól találkozhat az ország számos cukrászdájában, illetve augusztus 18-20 között Budapeste, a Várkert Bazárnál lévő Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja.

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!