Receptfeltöltés
Mese habbal – tudatos alsósok az ABC-ben
2019.02.21.
Mese habbal – tudatos alsósok az ABC-ben

A környezetvédelem, a környezettudatos életmód soha nem volt ennyire fontos, mint most, amikor már tudjuk, hogy – Sir David Attenborough szavaival élve – az Édenkertnek vége. A jövő letéteményese az új generáció, a mai gyerekek, akik szemlélete még könnyen jó irányba formálható.

A Nébih gondozásában most megjelent, az általános iskola alsós tagozatainak szánt mesekönyv könnyed, gördülékeny, jól befogadható stílusban és módon ad magyarázatot a gyerekeknek arra, hogy az élelmiszerek beszerzése, tárolása, felhasználása hogyan valósítható meg a legjobban. Ennek a korosztálynak már sok esetben nem természetes az otthoni főzésben való részvétel, kevésbé tudja a saját konyhájában megtapasztalni, elsajátítani az ételkészítés és az élelmiszerbiztonság gyakorlati alapjait.

Az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos alapvető, gyakorlati tudnivalókat szerencsére más módon is meg lehet ismertetni a gyerekekkel, történetesen egy mesekönyv lapjain, egy tortakészítés történetén keresztül szintén átadható számos lényegi információ. A történet fonalát követve a gyerekek megismerkedhetnek a bevásárlás szabályaival, szó esik az élelmiszerek biztonságos, megfelelő körülmények közötti tárolásáról.

Jó látni, hogy a tananyagok, oktatási segédanyagok mellett, egy könnyedebb műfajon, a mesén keresztül milyen jól megszólíthatók a gyerekek, mennyivel természetesebb számukra egy szalmonella plüsst ölelgetve elmélázni azon, hogy a főszereplő kisfiúnak, Lestyán Matyinak hogyan lesz kész a tökéletes, szivárványszín szülinapi tortája.

A kisiskolások számára készült könyvet az iskolák a Nébihtől igényelhetik, illetve az érdeklődők le is tölthetik – ingyenesen – a hivatal weboldaláról.

meseketto.jpg

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!