Receptfeltöltés
Reggeli a városban
2018.04.30.
Reggeli a városban
Szerző: Wessely Márta

Baráti beszélgetés? Kihelyezett munkamegbeszélés? Egy kis kikapcsolódás a napi rutin előtt? Irány reggelizni!

A főváros közepén sorra nyílnak a reggelizőhelyek, ahol könnyedén bekaphatunk néhány falatot, de az igazán nagy öröm az, hogy nem csak a szűk belvárosban tehetjük meg mindezt, hanem már a Ferencvárosban, a Városmajor tövében vagy épp Óbudán is van hová beülni, ha finom, tartalmas és minőségi reggelire vágyunk.

palettaegy.jpg

Paletta – egy darabka Balaton a Mester utca mögött

A balatoni Paletták kistestvére most májustól már minden nap komplett és rendkívül izgalmas reggelivel várja a ferencvárosiakat és a környéken dolgozókat. A balatoni alapanyagokra fókuszáló választékban mindenki megtalálhatja a számára ideális reggelit, a - házi kenyérrel és kanizsai mustárra kínált - Istvándi birtok minőségi mangalicakolbásza mellett választhatunk könnyed, mindenmentes, mandulatejes és kókusztejszínes, friss gyümölcsökkel körített zabkását, de angol módon is nekikezdhetünk a napnak egy igazi, fekete keszthelyi harcsahurkával és rántott lágy tojással koronázott bőségtállal, amelyről nem hiányozhat a tavalyi év balatoni alapanyaga sem, a töreki fehér bab, amely sólet formájában kerül terítékre.

augusztegy.jpg

Auguszt – hagyományos finomságok és franciás hangulat a Fény utcában

Az Auguszt Cukrászda reggeli kínálata eddig is vonzotta a környék lakóit és a piacra látogatók is szívesen indítják itt a bevásárló túrát, vagy térnek be a piackör végén egy jól megérdemelt reggelire. A közel 150 éves múltra visszatekintő - a vendégek kívánságait figyelembe vevő, folyamatosan fejlődő és megújuló, de a hagyományait gondosan ápoló - Auguszt reggeli kínálatának részét képezik a pogácsába töltött szendvicsek, elmaradhatatlan a körözöttes molnárka és az édes szájúak számára egyenesen kötelező a francia recept alapján, helyben készülő croissant. A francia vonalat erősítik a helyben sütött, szezonális zöldségekkel, sonkával gazdagított sós piték, a quiche-k, valamint a falatnyi édességek, amelyeket kávé mellé vagy egy kiadós villásreggeli végén fogyaszthatunk. A financier és a madeleine mellett már aprócska citrom tart-ot is kérhetünk.

fiveketto.jpg

Cafe Five – kávébirodalom Óbudán

A Cafe Five régóta kedvelt találkozóhelye az óbudaiaknak és környék a számtalan irodaházából is előszeretettel járnak ide a vendégek. A rendkívül széles kávéválasztékáról és burgereiről híres Cafe Five-ba reggelizni is érdemes, a helyben készített és az elvitelre összeállított válogatásokban mindenki megtalálja a számára ideális napindító fogást. A házi lekvárral rétegzett könnyed joghurtok mellett érdemes kipróbálni az angol reggelit, illetve a franciák Croque Monsiuer melegszendvicsét is. Ha pedig a hagyományos reggeliket kedveljük, akkor nyugodtan rendeljünk egy nagy adag bundás kenyeret és kérjünk mellé a díjnyertes házi Mayer szörpök egyikéből.

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!