A Bazilika lábainál heverő Bestia az elmúlt két év alatt alaposan kiforrta magát. Az amerikai hangulatú, laza bárból minőségi étteremmé vált, köszönhetően a mindig magas minőségű gasztronómiai kínálatnak és az erre vevő törzsközönségnek. A Bestia pedig szépen formálódott: a lazaság, a szókimondás megmaradt és ez a kendőzetlen stílus karakán és őszinte konyhát takar.

A Bestia átalakulásában pont az a szép, hogy nincs benne kapkodás, nem érezni rajta az útkeresést, sokkal inkább a megérkezés, a beágyazódás jellemzi ezt a folyamatot, amit az egész csapat támogat, többek között az új séf, Varga Roland is.

A bevált fogások leporolása, a bestiális alapételek felfrissítése mellett azért a saját kézjegyei is megjelennek az étlapon, egészen meglepő formában. Roland ugyanis nem a húsos vonalat erősíti tovább, hanem a komfort ételek felé nyit, olyan egyszerűségükben tökéletes fogásokat tesz asztalra, amelyek rendkívül letisztultak, s nagyon bevállalósak, hiszen a gasztronómiában megszokott vizuális csavarok helyett az alapanyagokban rejlő szépség kerül kifejezésre, s ez pont azért mutatható meg, mert nincs mit takargatni.

A karfiol lesütve látványra is egy költemény, de a mellé kreált mentás szósszal már pont Bestia-fogássá válik. Az újhagyma textúrájában és harsány, de nem túl erőteljes ízében is jó kiegészítője a fogásnak, minden elem helyén van, s boldog jóllakottság lesz úrrá bárkin, aki ezt a tételt rendeli.

Ugyanez igaz az előételként kínált batátára, amelyet a szarvasgombás, finoman fűszerezett tejföl tesz teljessé. Itt sincs más, csak egy hibátlan, magas színvonalú alapanyag, a hozzá tökéletesen passzoló íz és a megfelelő állag. De nem is kell több, így is addiktív fogás.

Az étlapon megjelenő szuperfoodok nem csak az egészségtudatos, hanem a vega vendégeknek is szólnak, tartalmasságuk, komplexitásuk, minőségük vetekszik a húsos választékkal. A magas minőségű alapanyagok alkotta trendből a Bestiában főleg a magyar vonatkozású termékekkel találkozhatunk, nem kizárólag, de a helyben kapható és termő alapanyagok hangsúlyosan jelen vannak az összes új fogásban.

bestia1.jpg