Receptfeltöltés
Café Delion Bistro – Századelői, békés hangulat a pezsgő belvárosban
2018.10.18.
Café Delion Bistro – Századelői, békés hangulat a pezsgő belvárosban

A Ráday utca patinás részén vár ránk a Café Delion Bistro. Otthonos, nagypolgári enteriőrjében hamar úgy érezhetjük, mintha a nagymama vagy egy kedves nagynéni meghívásának tennénk eleget, és máris a családi ebédek oldott, de emelkedett hangulatában ülünk asztalhoz.

Az asztalokhoz letelepedve szemrevételezhetjük a klasszikus nappalinak is beillő teret, végigfuttatva szemünket a fotőjök mögött megbúvó Révay lexikonok gerincén, elmerengve Pest-buda látképen, vagy elnézegetve a hatalmas ablakok előtt korzózókat.

A patinás, hangulatos belsőhöz kitűnő konyha társul, ami Nyúzó Imre konyhafőnök kézjegyét viseli magán. Imre a szakácsszakmát teljesen autodidakta módon, a legnagyobb séfek mellett sztázsolva sajátította el, egyedi hangvétele minden egyes, a Café Delion Bistro konyhájáról kikerülő tálon jól tetten érhető.

imre.jpg

Imre mérhetetlen szakmai alázattal, elképesztő kreativitással nyúl az alapanyagokhoz és a magyar konyha emblematikus fogásaihoz. Nem újragondol, hanem sokkal inkább újratervez, úgy alakítva át a kedvelt és közismert ételeinket, hogy megmaradjanak a fogás hagyományos értékei, de meglegyen benne az a csavar, amitől a gondosan tálra komponált étel valóban egyedivé válik.

A Café Delion Bistro őszi étlapján a szezon kínálta alapanyagok legjavát találni. Az új étlap egyik meglepő fogása a karcagi birkapörkölt, amely azok közé az ételek közé tartozik, amelyen Imre semmi pénzért nem módosítana, földiként tudja, hogy ezen az ételen nem érdemes, és nem is szabad egy jottányit sem változtatni.

birka.jpg

A hagyományok követése már egyáltalán nem jellemzi a séf rakott burgonyáját, amelyet a smokerben készített marhaszegy mellé kínál. Itt ugyanis teljesen átlényegül ez az általunk jól ismert fogás, Imre dupla rakott krumplit alkot, hiszen az elkészült rakott burgonyából készült selymes krémet krumpliból kivájt csónakba tölti, amit tejfölhabbal, kolbászchipsszel és tökéletes tojással kínál.

Ugyancsak Imre sajátos látásmódja érvényesül a füstölt csülökből készített előételnél is, ahol a kápiakrém közepén nem a megszokott formában lelünk rá erre a kedvelt alapanyagra. Az ősz ízei, színei szintén megjelennek a friss étlapon, jól példázza ezt a szarvasgerinc, amelyhez a séf csupa olyan kiegészítő ízt, illatot válogatott össze, amelyek tovább erősítik az őszi hangulatot, a nemes húst számos földes elem teszi teljessé.

csulok.jpg

A Café Delion nem csak családi hétvégi ebédek esetén ideális választás, hiszen változatos, minőségi üzleti ebédjük minden hétköznap elérhető. A Café Delion Bistroba javasolt színház előtt vagy után is beugrani egy falatra, egy italra vagy épp egy kávéra, vagy elidőzni a festményekkel gazdagon díszített nappaliban, és élvezni a konyha kínálta fogásokat.

szarvas.jpg

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!