Receptfeltöltés
Gasztroprogramok februárban
2018.01.30.
Gasztroprogramok februárban

Itt a farsang, áll a bál! Bizony, rengeteg program közül választhatunk a farsangi idényben: a fánkfesztiválok mellett borozni is invitálnak, töményebb szeszekkel is ismerkedhetünk, a gasztronómia legjavát kóstolhatjuk meg, illetve közelebbi ismeretséget köthetünk a világhírű mangalicánkkal.

2018. február 1. Furmint Február Nagy Kóstoló, Budapest

2017 óta ünnepelik a Nemzetközi Furmint Napot, idén pedig pont ezen a napon kerül megrendezésre a Furmint Február Nagy Kóstoló, amelyen közel 100 kiállító legalább 150 prémium borát kóstolhatják meg a látogatók. A kínált borok között lesznek pezsgők és édes borok, aszúk is. A legtöbb kiállító ezúttal is a legnagyobb hagyományokkal bíró Tokaji borvidékről érkezik, de egyre több új borvidék csatlakozik a furmint táborához. A Somló mellett az Egri borvidék, a Balaton északi és déli partja és a Pécsi borvidék, valamint határon túli pincék furmintjait is megkóstolhatják az eseményen részt vevők.

2018. február 2-4. Becherovka Farsang, Miskolc

A fesztivál a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes. Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac és népművészeti vásár várja a vendégeket. A farsang programkínálatában több tucatnyi koncert, számos gyermek- és családi program, kiállítások, farsangi felvonulás található a karneváli hangulatot megidézve. A fesztivál ideje alatt minden korosztály megtalálja az igényes és színvonalas szórakozási lehetőséget. 

2018. február 9-10. Országos Farsangi Fánkfesztivál, Nagykanizsa

Az év eleji bálok elengedhetetlen és legfinomabb velejárója a farsangi-fánk. E finomságok fesztiválja és versenye kerül megrendezésre Nagykanizsán, hogy népszerűsítse, és hagyományait öregbítse a különféle, lekváros, szalagos, csöröge, krémes, rózsa- és egyéb fánkoknak. A fánkok gazdag íz- és formavilágának megismerésére és megízlelésére a legjobb döntés ez az esemény. A rendezvényt évről évre hatalmas érdeklődés kíséri, hiszen akár versenyzőként, akár látogatóként vesz részt ezen a fergeteges és finomságokkal teli fesztiválon, Ön már mindenképp nyer! Nem csak azért, mert sokféle finom fánkot láthat-készíthet, hanem, mert részese lehet minden résztvevő csapat a Guiness Rekord-kísérletnek.

fank-farsang.jpg

2018. február 9-11. Mangalica fesztivál, Budapest

Újra itt vannak a fekete mangalicák! A legjobb mangalicatenyésztők- és termékek, élő mangalicák, helyben készült mangalica finomságok várnak mindenkit a főváros közepén, ingyenes belépéssel A mangalica termékek mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat kiállítással, helyben sült mangalica ételekkel, egészben sült malaccal, kiváló borokkal és pálinkákkal, valamint Budapesten az elmaradhatatlan főzőversennyel várjuk az érdeklődőket. A fesztivál egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 3-3 példány és egy anyakoca malacokkal. A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb frissen készült mangalica ételek közül válogathatnak. A klasszikus (hurka, kolbász, tarja, hagymásvér…stb) ételek mellett a legmodernebb technológiával rendelkező food truckokban mangalica street food azaz könnyen, gyorsan, akár kézből is fogyasztható mangalica menü is készül.

A három napos rendezvényhez kapcsolódik a Zsír kell! kampány is, amelynek célja, hogy neves séfekkel együttműködve bemutassa a nagyközönség számára a mértékletes zsírfogyasztás élettani szerepét, jelentőségét.

 zsirkell-logo.jpg

2018. február 9-11. Töltött Hold Gasztrovíkend, Budapest

A három napos program a farsang utolsó hétvégéjén zajlik Budapest elsőszámú evőpiacán, ahol nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják a látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra. A piac saját, nem elhanyagolható gasztronómiai kínálata mellé érkezik még a világ számos konyhája, hogy ezen a hétvégén randevút adjon az éhes és kíváncsi nagyközönségnek. Japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek várják a látogatókat.Az biztos, hogy a tél legkülönlegesebb gasztro-eseménye mindenkinek tartogat kedvére valót, a klasszikus ízektől a világkonyhák népszerű fogásain át az igazi piackonyhákig.  

toltotthold-cover.jpg

2018. február 10-11. Farsangfarka Fesztivál, Szentendre

Szentendre történelmi belvárosának utcáit a velencei karnevál hangulatát idéző maskarások és szoboremberek lepik majd el. A Fő téren felállított színpadon két napon át egymást követik a népzenei, világzenei, könnyűzenei produkciók, gyermekkoncertek. A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb programeleme a fáklyás – álarcos felvonulás, melynek keretében pazar, látványos tűzzsonglőr produkciót láthatnak az érdeklődők. A Dumtsa sétálóutca átalakul karneváli hangulatú gasztronómiai vásárrá, ahol a látogatók megízlelhetik a farsangi időszakra jellemző ízeket: ropogós sülteket, a farsangi fánk káprázatos variációit (mint például lyukacsos, gömbölyű, hosszúkás, színes, lekváros, csokis, cukros...). Gazdag pálinkakínálat és jótékonysági malac- és báránysütés is várja a látogatókat.

2018. február 16-17. Kevi Büllértalálkozó, Túrkeve

A résztvevő böllérek által készített ételeket folyamatosan megkóstolhatják az érdeklődők, így hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát, stb. kínálnak a vendégeknek.
Az elmúlt évekhez hasonlóan minden csapatnak egységes sátrakat biztosítunk, illetve külön-külön elkerített udvarok lesznek kialakítva a vágás, feldolgozás helyszíneként. Lesz malacsütés, pálinkakóstolás, zene, tánc, egyszóval igazi régi disznótoros hangulat. Egy központi rendezvénysátorban az eseményhez kapcsolódó kulturális, zenei programokkal várjuk az érdeklődőket, majd az este eljövetelével ugyanitt a megfáradt böllérek és csapataik és természetesen a kitartó vendégek közös vacsorán, disznótoron vehetnek részt, ahol asztalra kerülnek a hagyományos disznótoros ételek, s nem fognak hiányozni a háziasszonyok által elkészített sütemények sem.

2018. február 17. MiniSVÉT, Szigetmonostor

A SVÉT idén tavasszal visszatér a kezdetekhez, Szigetmonostorra. A tavaszváró program keretében a SVÉT néhány prominens tagja ad randevút a gasztronómia szerelmeseinek. A helyszínen lesz a balatonszemesi Kistücsök Étterem, az soproni Erhardt Étterem, a pannonhalmi Viator Étterem és Borbár, az egri Macok Bisztró és Borbár, a noszvaji Nomád Hotel és Glamping, valamint az esemény házigazdája, a Rosinante Étterem és Hotel. A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A vendégeket három turnusban fogadják a szervezők.

2018. február 23-25. Palacsintafesztivál, Kecskemét

A február nem csak a fánkok hónapja, a sok kelt tészta mellett a palacsintának is ideje van az utolsó téli hónapban. A kecskeméti palacsintafesztiválon a vendégek találkozhatnak palacsinta-különlegességekkel, részt vehetnek palacsintasütő és palacsintaevő versenyen is.

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!