Receptfeltöltés
Hogyan válasszunk ideális dinnyét?
2018.08.06.
Hogyan válasszunk ideális dinnyét?
Szerző: Wessely Márta

A tökéletesen édes, friss, nem kásás dinnye kiválasztása egyáltalán nem egyszerű. Minden ilyen beszerzés egy lutri, hiszen nehéz megállapítani, hogy a sok tetszetős dinnye közül melyik lesz az, ami valóban azt az élményt kínálja, amire vágyunk.

A lékelés megszűnése óta – ha nem szeletben kérjük a dinnyét – mindig problémát okoz a megfelelő példány kiválasztása.

Íme, néhány hasznos és jól bevált tipp, hogy hogyan találjuk meg a tökéletes dinnyét:

1. Dinnye kopogtatása

A dinnyetermesztők szerint ez az egyik biztos módszer. Ha a dinnye magasabb hangon kong, és visszhangzik a dinnye, akkor érett a belseje. A mély hangon kongó vagy egyáltalán nem rezonáló példányokat javasolt félretenni.

2. Nem baj, ha van a dinnyén egy-két hiba, heg

A szakértők szerint a növény felületén lévő hegek olyan sérülések nyomai, amit a növény öngyógyított, a tapasztalat az, hogy az ilyen példányok gyakorta édesebbek a többinél.

3. Minél nehezebb a dinnye, annál jobb

A méretéhez képest meglepően nehéz dinnyék szintén jók lehetnek. Azaz, két azonos méretű versenyző közül mindig a nehezebb dinnyét válasszuk.

4. Sötét folt vadászat

A dinnye vásárlásakor meg kell keresni azt a foltot, területet, amelyen a dinnye feküdt. Ha ez a folt világos, akkor a dinnyét korán szedték le, amennyiben viszont sötétebb, krémszínű, vörösesbe hajló, akkor jó eséllyel érett a kiszemelt dinnye.

5. Csonknézés

A dinnye kocsánya, csonkja is árulkodó, ugyanis ha zöld, akkor még éretlen a leszedett dinnye, ha elszáradt a csonk, akkor viszont már érett és nyugodtan megvehetjük.

Javasolt a fenti praktikák együttes, kombinált alkalmazása.

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!