2017. október 6-8. Villányi Vörösbor Fesztivál, Villány

Villányban a legszebb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, fellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit. A rendezvény a borvidék egyik legnépszerűbb programja, egyben legnagyobb boros rendezvénye, kiemelkedő számú borászkiállítóval és utazást segítő tömegközlekedéssel.

 

2017. október 7-8. Velemi Gesztenyenapok

A Kőszegi- hegység legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, amely értékes helyi termék. A Velemi Gesztenyenapokon ezt a terméket ünneplik, két napnyi kulturális, gasztronómiai, hagyományőrző programmal, amelyet világzenei koncertek, vásári komédiák és mesejátékok tarkítanak.

 

2017. október 13-15. Kürtőskalács fesztivál, Budapest 

Idén új helyszínen, a Gesztenyés–kertben várja a látogatókat a Kürtőskalács Fesztivál. A fesztivál ideje alatt nagykoncertek, gyerekműsorok, alternatív és kortárs előadások, kiállítások, gyerekpályázatok, jótékonysági kürtőskalács-sütés (Kürtős Kaland), kézműves vásár és mesterség bemutatók szórakoztatják a nagyérdeműt. Ezen kívül persze kürtőskalács minden ízben, méretben és mennyiségben.

 

2017. október 14. Paprikanap, Ópusztaszer 

Az egykori paprikatermesztők, paprikakofák világa elevenedik meg a Paprikanapon. Fűszerpaprikát fűzhetnek, törhetnek, őrölhetnek azok, akik ezen a napon ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjébe.

 

2017. október 14-15. Whisky Show, Budapest

A már hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Whisky Show Budapest célja a hazai whisky kultúra elmélyítése. A legkiválóbb skót kevert és maláta whiskyk, az ír és amerikai whiskey-k, valamint a kanadai, japán és egyéb egzotikusnak tűnő whisky-különlegességek mellett, francia, spanyol, angol típusú rumok, ízletes ginek, a szőlőszemek zamatát idéző armagnac, vagy az illatos almából készült calvados ejti rabul az érdeklődőket, de más egyéb párlatmeglepetések is készülnek a szervezők.

 

2017. október 19-21. Csabai Kolbászfesztivál

Hagyományos versenyek, gasztronómiai csemegék, színvonalas, minden korosztály igényeit kielégítő koncertek és zenei előadások egész sorát vonultatják fel a szervezők a háromnapos eseményen.  A csabai kolbász készítése ma is élő népszokás Békéscsabán. A fesztivál arra hivatott, hogy hagyományőrző események sorozatával ezen érték kézzelfogható közelségbe kerüljön a hazai és a külföldi látogatók számára egyaránt.

 

2017. október 21-23. Szigligeti Süllőfesztivál 

Október végén a Balaton őszi hangulatát, szépségét mindenki megcsodálhatja a Szigligeti Süllőfesztiválon. A hagyományőrző rendezvény helyszíne természetesen a Balaton part, ahol halételekkel és helyi ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket.  A szervezők színvonalas, programokkal dúsított hétvégi kikapcsolódást biztosítanak a látogatók számára, az őszi Balaton festői hangulatának díszletei között.

 

2017. október 28. Nagybereki Töpörtyű Fesztivál, Balatonfenyves 

Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre Balatonfenyves-Imre majorban a Nagybereki Töpörtyű Fesztivál töpörtyűsütő versennyel, amelyre sok szeretettel várják a szervezők a töpörtyűkedvelő közönséget. A rendezvény a magyar gasztronómia hagyományaira épül, kulturális programokkal és a Két Kakas Gasztro és Kézműves Piaccal.