Receptfeltöltés
A legjobb márciusi gasztrofesztiválok
A legjobb márciusi gasztrofesztiválok

Számtalan boros eseménnyel indul a tavaszi fesztiválszezon, de lesz még - többek között - pálinkás, mangalicákra vagy éppen a palacsintákra koncentráló esemény is.

2019. március 1-3. Konyhakiállítás, Budapest

Szeress bele az új konyhádba!

Gyere el a Konyhakiállításra, ahol biztosan megtalálod, ami a tökéletes konyhát jelenti számodra, legyen az konyha- vagy étkezőbútor, kisgép, nagygép, konyhai felszerelés vagy maga a főzés élménye.

Az egész napos konyhatervezési tanácsadás mellett megnézheted 2019 legújabb konyhabútor trendjeit és lélegzetelállító konyabútorait. Beépíthető és szabadon álló nagygépek vadonatúj kollekciói mutatkoznak be a helyszínen, a kisgépeket pedig profi szakácsokkal együtt tesztelheted. Amellett, hogy a gépek minden funkcióját megismerheted így, még titkos fortélyokat, szakmai fogásokat is elleshetsz a séfektől. Kiegészítők terén is széles választék vár a késektől az edényeken át gyönyörű porcelánokig.

 A kiállítás szombati napján a Príma Konyha magazin csapatával is találkozhatnak az érdeklődők!

konyhaki.jpg

2019. március 1-3. Debreceni Mangalica Fesztivál

A fesztiválon az érdeklődők találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel, akik a rendezvényen egységes megjelenéssel, faházakban árusítanak. A fesztivál szervezői vállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer, stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra.

A helyben sült egész malac mellett a vendégek egyéb frissen készült mangalica ételek közül is válogathatnak. A klasszikus ételek (hurka, kolbász, tarja, hagymásvér) mellett, a legmodernebb technológiával rendelkező food truckokban mangalica street food azaz könnyen, gyorsan, akár kézből is fogyasztható mangalica menü készül. Idén is lesz élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 1-1 család, és egy koca malacokkal.

2019. március 1-3. Töltött Hold, Budapest

A farsang utolsó hétvégéjén ismét megtöltjük a Holdat ételekkel, italokkal és az evőpiacok nyüzsgő hangulatával! A helyi éttermek mellé vendégséfeket is hívunk, lesznek farsangi klasszikusok és régiós ízek, pezsgő hangulat, fűtött csarnok, jó zenék és persze meglepetések. Várunk szeretettel mindenkit a Belvárosi Piacon.

toltottt.jpg

2019. március 2. Budafoki Pincejárat

A varázslatos budafoki pincéket hozza közelebb számunkra a Budafoki Pincejárat, amely minden hónap első szombatján térül-fordul Budapest és Budafok között, több megállóból gyűjtve össze a lelkes érdeklődőket. A Pincejárattal könnyedén megközelíthetővé válik a „kisváros a nagyvárosban”, azaz Budafok rejtett kincseit lehet így könnyűszerrel megtalálni és feltérképezni, legyen szó nagyobb pezsgőgyártókról, kisebb borászatokról vagy a méltán híres barlanglakásokról.

bpketto.jpg

2019. március 2-3. Szentendrei karnevál

Március első hétvégéjén Szentendre fergeteges karneváli hangulattal búcsúztatja a telet. A Szentendrei Karnevál – Farsangfarka Fesztiválon lesz minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz: maskarások, szoboremberek, farsangi fánk-különlegességek, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, gasztronómiai vásár.

2019. március 8. Gyengébb? Nem! - Nőnapi borkóstoló, Budapest

Nőnapi borkóstoló Magyarország népszerű borásznőinek részvételével, 30 pincészet, 100 bor: habzók, csendesek, édesek.

Magyarország borásznői ismét összejönnek, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel. A borkóstolók terepe általában a férfiaké, ezen a napon azonban megkülönböztetett szeretettel várjuk a hölgyvendégeket is!

A jegyek ára tartalmazza a borok, valamint a Sofitel Budapest Chain Bridge konyháján készült borkorcsolyák kóstolását, továbbá a vizet. Sajtokról, érlelt sonkákról és egyéb francia finomságokról – térítés ellenében – Alain Losbar konyhafőnök és csapata gondoskodik. A programot ezúttal mesterkurzusok is színesítik. A helyszínen megvásárolható Szabó Edit Gyengébb? Nem! című könyve, amelyben a jelenlévő borásznők többsége szerepel, így a vendégek azonnal dedikáltathatják a kötetet a szerzővel és a szereplőkkel. 

gynegebbnem.jpg

2019. március 8-9. Pálinkafesztivál, Eger

Az Agria Park Díszkertjében idén már 8. alkalommal rendezik meg a nagy sikerű pálinka fesztivált. Prémium kategóriás pálinkák mellett színes programok, koncertek várják a látogatókat.

egerpalinka.jpg

2019. március 8-10. Nagy Budapesti Palacsintafesztivál

Palacsinták a világ körül, töltött palacsinta, rakott palacsinta, amerikai palacsinta, nagyi palacsintája, rántott palacsinta, palacsinta leves, édes palacsinta, sós palacsinta, palacsintaburger és még sorolhatnánk azokat a nagyon különleges finomságokat, amiket palacsintából lehet készíteni. 

Nincs olyan gyermek vagy felnőtt, aki ne imádná a palacsintát valamilyen formában. A rendezvényre a legérdekesebb, legfinomabb recepteket hozzák el, gondolva az egészséges életmódot folytatókra, vagy ételallergiával élőkre, hiszen mindenmentes palacsintát is készítenek a rendezvényen.

Mind emellett gofrik, csokoládék és édességek forrón és hidegen. A hölgyeknek pedig Nőnap alkalmából különleges meglepetéssel kedveskednek.

A rendezvényen a kiállítókon túl lesz közös palacsintasütés, palacsintaevő-verseny, finom, az évszakhoz illő forró italcsodák, borok, pálinkák, utcazene és minden, mi szem szájnak ingere. Több mint 100 féle palacsinta vagy palacsintából készült finomság lesz egy helyen.

2019. március 9. Badacsony New Yorkban, Budapest

A New York Palota Róma termében közel 60 kiállító várja idén is a Badacsonyt és a badacsonyi borokat kedvelő látogatókat, akik csaknem 40 borászat több mint 150 féle borát kóstolhatják meg. A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstoló során előminősíti. Ennek köszönhetően a közönség valóban csodákat kóstolhat, melyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő, és a Balaton más és más, de mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak. Mesterkurzusok is kísérik a rendezvényt érdekes témákkal, előadókkal és izgalmas borokkal.  

2019. március 14-17. Szegedi Toros Pálinkafesztivál

A hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék és kézműves gasztronómiai különlegességek legjava lesz jelen a fesztiválon. Valamikor a fesztivál születésének idején robbant ki a hazai gasztroforradalom, melynek eredményeképpen ma már a városlakók is ismerik és keresik a magyar vidék hagyományos, kézműves gasztronómiai termékeit, kedvelik és áldoznak a minőségre. Erre az igényre reflektál a Toros Pálinkafesztivál, ami a gasztrokultúra fejlődésével párhuzamosan válhatott évről-évre egyre nagyobb – kiállítói és látogatói – létszámú eseménnyé. A kulináris repertoár szélesedése, a növekvő látogatószám tette lehetővé azt is, hogy napjainkra a rendezvény kulturális műsorkínálata is felnőtt a város meghatározó fesztiváljaihoz.

2019. március 22. Gasztrohegy hétvégék, Badacsony

GASZTROHEGY/6. Felszáll a füst

Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket. Smokerek, Green Egg, Yagoona, BBQ.

Mi a Gasztrohegy?

Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

gasztrohegy.jpg

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!