Receptfeltöltés
Forralt almabor
Forralt almabor
Készítette: Wessely Márta
Könnyű
20 perc
(1)
144
1
1

Az almabor, azaz cider vagy cidre nagy kedvence mind az angoloknak, mind a franciáknak, ami nem is csoda. A téli időszakban előszeretettel isszák melegen, fűszerekkel ízesítve.

Hozzávalók 4 adaghoz
  • 1 liter cider
  • 0,5 db vanília rúd
  • 1 db darabos fahéj
  • 6 db szegfűszeg
  • 4 db szegfűbors
  • 1 db csillagánizs
  • 8 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál rum
Adag
4 adag
Lépések
1.
2. A cidert egy közepes lábasba öntöm, beledobom a fűszereket (az apróbbakat teatojásba, vagy fűszertojásba teszem, hogy egyszerűbb legyen majd kiszedni).
2.
3. Nagyjából 15 perc közepes gyöngyözés után hozzáadom a rumot és a cukrot is, majd hagyom még – viszonylag kis láng mellett – érni az ízeket, és csak ezt követően töltöm poharakba vagy bögrékbe.
Tippek és megjegyzések
  • A forralt ciderbe tehetünk aszalványokat, kockára vágott almát, körtét, mandaringerezdeket is, amelyeket együtt főzünk a ciderrel, és tálaláskor a bögrében szervírozott ital mellé desszertvillát adunk, hogy ki lehessen szedni ezeket a falatokat is a bögréből.
Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!

Kapcsolódó receptek
Áfonyás mousse
Áfonyás mousse
Könnyű
25 perc
(2)
Készítette: Receptverseny
744
3
1
Házi kubu
Házi kubu
Könnyű
60 perc
(1)
Készítette: Receptverseny
1905
2
0
Limoncello
Limoncello
Közepes
20 perc
(0)
Készítette: Zsuzsa56
529
0
0
Fűszeres forró csokoládé mályvacukorral
Fűszeres forró csokoládé mályvacukorral
Könnyű
20 perc
(1)
Készítette: Wessely Márta
367
1
1
Meggyes-almás smoothie
Meggyes-almás smoothie
Könnyű
10 perc
(0)
Készítette: Wessely Márta
32
0
0
Banánturmix
Banánturmix
Könnyű
10 perc
(0)
Készítette: Wagensommer Alexandra
7
0
0