Receptfeltöltés
Centro - Újpest szívében
2018.09.27.
Centro - Újpest szívében

A piac minden városnak, városrésznek az origója. Itt vásárolnak a helyi lakosok, itt cserélnek gazdát az információk, ide érdemes befutni, ha friss zöldségre, gyümölcsre vagy épp tőkehúsra vágyunk, de egy tartalmas reggelire, gyors ebédre szintén tökéletesen alkalmas közeg a piac.

Újpest már régóta várt az új piacra, amely nem csak egy hatalmas csarnok a kofák, az árusok és a vevők számára, hanem egy komplex kínálattal rendelkező hely, amely magában foglalja a piac funkcióit éppúgy, mint a színházi produkcióknak, koncerteknek helyt adó rendezvényteret is.

Ebben a piaci környezetben található, az első emelet éttermi részén az olasz tésztaételeket kínáló Centro. A Centro különlegessége a frissességében rejlik, abban, hogy a szemünk előtt készülnek el a fogások, amelyeknek alapja szintén ott, helyben frissen készül.

t.jpg

Az olasz gyorsétterem konyhai vezetője Puch Dániel a megnyitás előtt Olaszországban, Bolognában tanulmányozta a tésztakészítés mikéntjét és a nyitás előtti hónapokat kísérletezéssel töltötte. Kereste a tökéletes tésztát, azt, amelyik könnyen főzhető, jó tartással bír, de képes magába szívni a mellé megálmodott szószokból pont annyit, amennyit szükséges.

A friss tészta egyszerűségében bonyolult alapja az olasz konyhának, ahol nem csak a beltartalmi, hanem a formai követelményeknek is meg kell felelni, hiszen a különféle mártásokhoz, húsokhoz más-más formájú tészta dukál. A naponta frissen, helyben készített tésztaválaszték egy része állandó, de a séf és csapata rendszeresen készít napi meglepetés tételeket is.

A pizzatészta szintén hasonlóan hosszú folyamat eredményeként született meg, a magas minőségű kemencében gyorsan és egyenletesen sül, vékony tésztás, ropogós eredményt adva. A feltétek között számtalan olasz kedvencet megtalálhatunk.

harom.jpg

Abban az esetben, ha nem helyben szeretnénk fogyasztani, magunkkal is vihetjük az elkészült ételt, illetve a friss tésztát nyersen, kiporciózva is megvásárolhatjuk. A fogás többi hozzávalójáért sem kell messzire mennünk, a Centro oldalában található parány delikátban szinte minden szükséges alapanyag beszerezhető, sőt az olasz életérzést tovább erősítő finomságok, alkoholos italok is kaphatók itt.

egy.jpg

A Centro egész nap várja a vendégeket, egészséges, saját készítésű reggelivel: házi lekvárral és granolával rétegzett joghurtokkal, helyben sült friss kelt tésztákkal, házi szörpökkel, házi jeges teával, igazi olasz kávéval. A kávékat – legyen szó az olaszos kínálatról vagy a folyamatosan megújul speciality kávéról - egy egyedi formatervezésű, San Remo Cafe Racer kávégéppel készítik. Az masina üveg oldalának köszönhetően a vendégek betekintést nyerhetnek a kávékészítés teljes folyamatába.

ketto.jpg

Kommentet írok

Kommentelni csak bejelentkezve tudsz!

Belépés Regisztráció
Kommentek (0)

Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!