A céklát alaposan mossuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és főzzük puhára.
2.
Amikor puhára főtt, öntsük le a vizet, hűtsük ki teljesen, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel kisebb kockákra.
3.
A köménymagot tegyük egy serpenyőbe, majd pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután öntsük egy mozsárba, adjuk hozzá a rózsaborsot, majd őröljük finomra.
4.
Az olajat melegítsük fel egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a felkockázott céklát, és rázogatva, kevergetve pirítsuk pár percig.
5.
Közben sózzuk, szórjuk meg a rózsaborsos-köménymagos keverékkel, csorgassuk rá a mézet, és a balzsamecetet, és pároljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki egészen.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!