Tejfölös, fokhagymás uborkasaláta
- 1 db kígyóuborka
- 2 teáskanál 10 % - os ecet
- 1 teáskanál cukor
- 2 púpozott ek tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 csipetnyi só
- 3-4 csipetnyi bors
- 1 kávéskanál csemege pirospaprika
- 2-3 dl víz
1.
A kígyóuborkát vékonyan felszeleteljük.
Sózzuk,hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
30 percig állni hagyjuk, a levet amit eresz leöntjük róla.
2.
Ízesítjük a borssal.
Alaposan összekeverjük.
A vízbe beletesszük a cukrot és az ecetet,
addig keverjük, amíg a cukor megolvad.
Az ecetes levet ráöntjük az uborkára.
3.
Hűtőbe tesszük. Majd tejföllel, paprikával tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!