Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni, és egyben nagyon várom a Húsvétot (kedvenc ünnepem).
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kg burgonya
2 db vöröshagyma
5 db főtt tojás
1 db paradicsom
2 db újhagyma
2 db csemege uborka
4 dl majonéz
2 dl 20%-os tejföl
2 evőkanál mustár
2 kávéskanál citromlé
2 kávéskanál só
0.5 kávéskanál bors
3 db szegfűszeg
Adag
4 adag
Lépések
1.
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára szeleteljük.
2.
A tojást megfőzzük, és megpucoljuk.
3.
A vöröshagymát megpucoljuk, és cikkekre szeleteljük.
4.
A majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet és a fűszereket összekeverjük, és ráöntjük a krumplira, hozzáadjuk a hagymát, és lassan összeforgatjuk.
5.
Egy tálba tesszük.
6.
3 db főtt tojást cikkekre szeletelünk, és körbe kirakjuk a tálat. Az újhagymát felaprítjuk, és a krumpli tetejére szórjuk.
7.
A paradicsomot kettévágjuk, az egyik felének a belsejét kiszedjük, és egy egész tojásra helyezzük, majonézzel apró pöttyöket teszünk rá (ez lesz a gomba).
8.
A másik egész tojásba szurkálunk 3 szegfűszeget (ez lesz a nyuszi szeme és az orra).
9.
A savanyú uborka pedig a nyuszi fülei és a tappancsa! :)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!