Egy különleges előétel a füstölt lazac vegyes salátával és az öntettel.
Hozzávalók 4 adaghoz
10 dkg füstöltlazac
1 csomag vegyes saláta mix
1 db sárga koktélparadicsom
5 db piros koktélparadicsom
1 dl ecet
3 dl olaj
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál cukor
1 csipetnyi só
Adag
4 adag
Lépések
1.
A koktélparadicsomokat negyedeljük.
A lila hagymát félfőre vágjuk .
2.
Egy tálba beszórjuk a saláta mixet,a felvágott koktélparadicsomokat, a lila hagymát.
3.
A füstölt vékony lazac szeleteket feltekerjük tölcsér alakúra formázzuk és saláta közé rakjuk.
4.
Elkészítjük a vinegrette öntetett egy tálba beleöntjük az ecetet ,belerakjuk a mustárt majd habverővel erősen elkezdjük verni és apránként belecsurgatjuk az olajat ha egyneművé vált és be sűrűsödött akkor ízesítjük, cukorral, sóval .
De elkészíthetjük úgyis ,hogy egy csatos ,kupakos befőttes üvegbe belerakjuk az összes hozzávalókat lezárjuk az üveget és addig rázzuk míg egynemű lesz.
5.
Az öntetett külön tálba kínáljuk mindenki annyit tesz rá magának amennyit szeretne.
6.
Ha mégis összeszeretnénk keverni azt csak a tálalás pillanatában tegyük mert a saláta nem lesz ropogós.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!