A szárazbab, az aszalt szilva, és a tejföl, remekül összeillik ebben a levesben.
Hozzávalók 4 adaghoz
25 dkg száraz tarkabab
1 csomag aszalt szilva
1 db babérlevél
1 teáskanál só
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl (20%-os)
1 kávéskanál cukor
1,5 liter víz
Adag
4 adag
Lépések
1.
A szárazbabot este áztassuk be hideg vízbe, így gyorsabban puhára fől majd.
2.
Főzés előtt öntsük le az áztatóvizet a babról, majd öntsük fel kb. egy liter vízzel. Adjuk hozzá a sót, a babérlevelet, majd főzzük félpuhára. (közben kóstoljuk, nehogy a bab szétfőjön)
3.
Amikor a bab már félpuhára főtt, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát, és a cukrot, majd főzzük puhára.
4.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át, öntsük bele a levesbe. (így biztosan nem lesz csomós) Ezután óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és főzzük még 1-2 percig.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!