Egy szelet friss puha kenyérrel és egy pohár borral:)
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg darált hús
50 dkg savanyú káposzta
1 csomag gyorsrizs
2 liter víz
5 evőkanál olaj
1 db tojás
1 db vöröshagyma
2 dl tejföl
2 evőkanál finom liszt
3 kávéskanál só
0.5 kávéskanál bors
5 db babérlevél
2 kávéskanál fűszerpaprika
Adag
4 adag
Lépések
1.
Darált húst összedolgozzuk a tojással és a rizzsel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gombócokat formázunk belőle.
2.
Olajon apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a megmosott káposztát, vízzel felengedjük, felforraljuk, majd beletesszük a gombócokat. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet.
3.
Végül liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Csak rázogatjuk az edényt, nem fakanállal keverjük, hogy a gombócok ne essenek szét.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!