Ez egy tartalmas igazi téli , zöldséges,húsos leves.
Hozzávalók 6 adaghoz
30 dkg csont nélküli karaj
1 db sárga répa
1 db zöldség
1/2 db zeller
30 db karfiol
3 db fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 db fehér paprika
1 db paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
1 csapott ek só
1 kávéskanál bors
10 dkg csiga tészta
Adag
6 adag
Lépések
1.
A zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk.
2.
húst kockára vágjuk. a hagymát apró kockára felaprítjuk,a zöldségeket kockára ,vagy karikára vágjuk.
3.
Az olajat felforrósítjuk és rádobjuk a vöröshagymát ,meg pároljuk,majd rátesszük a fokhagymát és a húst együtt tovább pároljuk.
4.
Sózzuk ,borsozzuk,addig pároljuk,míg majd nem zsírjára sül,ekkor rá szórjuk a zöldségeket,az apróra vágott petrezselyem levelet rövid ideig tovább pároljuk együtt ,végezetül felöntjük kb 1,5-2 l vízzel,belerakjuk a paradicsomot ,és a paprikát
5.
Lassú tűzön főzzük,amikor háromnegyed fövésben van akkor belerakjuk a levesbe a karfiolt ,és a csigát és készre főzzük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!