Kapros-tejszínes gombaleves
- 50 dkg gomba
- 5 dl zöldségalaplé
- 5 dl tej
- 5 dl főző tejszín
- 1 csokor friss kapor
- 1 db vöröshagyma
- 2 kávéskanál só
- 2 evőkanál finom liszt
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 4 evőkanál olívaolaj
- 0.5 kávéskanál bors
1.
Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és rátesszük a gombaszeleteket.
2.
Ráöntjük a zöldségalaplét, majd a tejet.
3.
Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, kaprot szára nélkül beletesszük, fedő alatt lassú tűzőn főzzük kb. 30 percig.
5.
A tejszínt kikeverjük a liszttel, besűrűsítjük vele a levest, pár percig forraljuk, és tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!