Ez a leves egy tradicionális téli magyar egy tál étel. Nagyon tápláló ,és tartalmas!
Hozzávalók 6 adaghoz
1 bögre tarkabab
2 db sárga répa
2 db zöldség
1/2 db zeller
2 db nyers sertés köröm
20 dkg fűsztölt sonka
3 db babérlevél
1 teáskanál só
1 db paradicsom
1 db hegyes erős zöld paprika
1 db tojás
4 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál házi sertészsír
1 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma
Adag
6 adag
Lépések
1.
Elkészítés: a babot előző este beáztatjuk.
2.
A körmöt,és a füstölt húst megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk,és karikára vágjuk A hagymákat megtisztítjuk .
3.
Veszünk egy nagy fazekat beleöntjük a beáztatott babot ,belerakjuk a körmöket ,a füstölt húst,a hagymákat ,a babérlevelet,a felkarikázott zöldségeket,a paradicsomot,és a paprikát, felöntjük kb 2 l vízzel,majd lassú tűzön legalább 2 órán át főzzük.Amíg fő a bablevesünk elkészítjük a csipkét.
4.
A tojást felverjük elkeverjük benne a lisztet jó kemény tésztát kel kapni. Össze gyúrjuk,majd kilapítjuk,és kis tésztákat csipkedünk, egy enyhén lisztezett tányérra rakjuk . Ha puha a bab akkor belerakjuk csipetkét és puhára főzzük.Ha minden megpuhult akkor berántjuk.A zsír felmelegítjük ,és bele szórjuk a lisztebet világos zsemle színűre pirítjuk ,majd lehúzzuk a tűzről,és berakjuk a piros paprikát ,elkeverjük majd felengedjük 2 dl hideg vízzel.
5.
A forrásban lévő levesbe öntjük,jól kiforraljuk ,és kész a finom bableves.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!