Bodza leves habgaluskával
- 25 db bodza virág
- 5 evőkanál méz
- 8 dl víz
- 4 dl joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csipetnyi só
- 2 db citrom
- 2 evőkanál mazsola
- 2 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
1.
A virágokat és a citromot megmossuk
2.
A virágokat és a felkarikázott citromot egy napra beáztatjuk
3.
Másnap leszűrjük, a levet felforraljuk, mézzel ízesítjük és beletesszük a mazsolát
4.
A joghurtot a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingot és az egészet a leveshez öntjük. Pár percig forraljuk, míg kellőképpen besűrűsödik
5.
A habgaluskához:A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a cukrot
6.
A tejet felforraljuk, majd kanállal a habból galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük. (Mintha madártejet készítenénk.)
7.
A levest hidegen habgaluskával tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!