A zöldségeket és hagymákat megtisztítjuk ,felaprítjuk ,a csirke mellet kockára vágjuk.
2.
Az olajat felhevítjük majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát ,egy teáskanál tárkonyt megpároljuk,majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát ,átforgatjuk,következik a kockára vágott csirkemell fehéredésig tovább pároljuk,végezetül hozzá adjuk a zöldségeket ,és együtt jól összepároljuk.
3.
Majd ízesítjük sóval,borssal,tárkonnyal.1,5l vízzel felengedjük,bele tesszük a levesbe a paradicsomot,a paprikát,a zeller levelet, az aprított petrezselyem zöldet,és lassú tűzön készre főzzük.
4.
Amíg fő a levesünk elkészítjük a túrós galuskát. A felvert tojásba bele tesszük a lisztet,a túrót csipet sót ,összedolgozzuk de nem nagyon mert akkor kemény lesz a galuskánk.,ha majd nem megfőtt a leves bele szaggatjuk a galuskákat,ha feljön a leves tetejére akkor meg főttek
5.
Ekkor behabarjuk a levest. A tejfölt , a tejszínt ,1 teáskanál tárkonnyal,1 evőkanál keményítővel simára keverjük,majd a leves levéből veszünk ki ,és ezzel is elkeverjük,így nem lesz csomós a leves. Egy gyors mozdulattal beleöntjük a forrásban lévő levesbe a habarást ,ha újra felforrt akkor kész a finom tárkonyos csirkeragu leves túrós galuskával.
6.
Tálalásnál citromot kínálunk,ha valakinek nem elég pikáns a leves.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!