A kapor nagyon feldobja az ételek ízét, és rendkívül egészséges.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 csokor kapor
25 dkg darált hús
1 db tojás
1 db újhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál ételízesítő
2 dl tejföl
1 evőkanál kukorica keményítő
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál ecet
2 liter víz
Adag
4 adag
Lépések
1.
A kaprot apróra vágjuk,olíva olajon meg futtatjuk ,majd felengedjük kb. 2 l vízzel,sózzuk, lassú tűzön 15 percig főzzük.
2.
Amíg fő a leves alap addig elkészítjük a húsgombócokat. A darált húshoz hozzáadjuk a sót,a borsot,az ételízesítőt,beleütjük a tojást,bele szórjuk az apró kockára felaprított újhagymát,pirospaprikát,és a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk ,gyúrjuk vizes kézzel apró gombócokat formázunk,és a forrásban lévő levesbe rakjuk,puhára főzzük.
3.
Ha megfőtt a húsgombóc akkor bekötjük a levest tejfölös habarással.A tejfölt a keményítővel csipet sóval 0,5 dl vízzel simára kavarjuk,egy merőkanállal veszünk ki a levesből hozzá adjuk a tejfölhöz kiegyenlítjük a hőt ,így nem lesz csomós a levesünk. Egy gyors mozdulattal a leveshez keverjük ,kiforraljuk,és kész a leves.ízesítjük cukorral,és ecettel.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!