A medvehagyma mellett került a levesbe még újhagyma és krumpli, valamit citrommal, és tejföllel ízesítettem.
Hozzávalók 2 adaghoz
1 csokor medvehagyma
2 db krumlpi
1 csomag újhagyma
2 teáskanál ételízesítő
1 kávéskanál só
2 csipetnyi örölt színes bors
1 dl tejföl
1 evőkanál citromlé
6 dl víz
2 evőkanál olívaolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A medvehagymát vágjuk fel apróra, az újhagymát vékonyan szeleteljük fel úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk kisebb kockákra.
2.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, majd pároljuk pár percig.
3.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, pároljuk tovább pár percig, hogy kissé összeessen, majd adjuk hozzá a krumplit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, facsarjuk rá a citromlevet, és öntsük fel a vízzel.
4.
Ezután addig főzzük, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejfölt, és botmixerrel pépesítsük. Tálalásig tartsuk melegen. (ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!