Könnyen elkészíthető, nagyon finom leves, amit kedvünkre variálhatunk, turbózhatunk fel különféle levesbetétekkel.
Hozzávalók 4 adaghoz
3 db karalábé
2 liter alaplé (csirke vagy zöldség)
2 teáskanál cukor
1 dl főzőtejszín
1 csokor friss petrezselyem
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
Adag
4 adag
Lépések
1.
A karalábékat megpucolom, fás részeiket eltávolítom, majd közepes kockákra vágom, és egy lábasba teszem. Alaplével felöntöm, majd hozzáadom a cukrot is, és félig fedve, közepes lángon puhára párolom.
2.
Ekkor beleöntöm a tejszín, fűszerezem szerecsendióval, ha kell, akkor kicsit sózom, és botmixerrel krémesítem.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!