Nagyon laktató, ízletes étel, hétköznapi, vagy ünnepi főfogásra egyaránt.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg csirkemellfilé
40 dkg szeletelt bacon
20 dkg sajt
2 db tojás
1 evőkanál vaj
1 teáskanál petrezselyem
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 teáskanál zsemlemorzsa
1 kg krumpli
5 dkg vaj
2 dl tej
1 teáskanál szerecsendió
2 teáskanál só, bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
A csirkemellet közepes kockákra vágjuk, majd egy tálban hozzá adjuk a tejfölt, a tojásokat, lisztet, a reszelt sajtot, petrezselymet, a sót és a borsot, és jól összekeverjük, amíg egy massza nem lesz belőle.
2.
Egy őzgerincformát kivajazunk, és behintjük a zsemlemorzsával. A bacon szeleteket belerakjuk, úgy hogy a két vége egy kicsit kilógjon a formábol, és úgy hogy a szeletek egy kicsit fedjék egymást.
3.
Ezután a csirkemelles masszával megtöltjük a formát, elegyengetjük, majd a kilógó bacon szeletek végeit ráhajtjuk. 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 40 percre sülni.
4.
Amíg sül, megpucoljuk a krumplit, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, és krumplinyomón át passzírozzuk.
5.
Elkeverjük a vajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd apránként öntsük hozzá a tejet, és keverjük el.
6.
Közben ha letelt a 40 perc vegyük ki a csirkemellet a sütőből, majd óvatosan borítsuk fel a formát, hogy kijöjjön belőle a baconos göngyöleg. Ezután tegyük vissza további 20 percre, hogy a másik oldalán is megsüljön a bacon.
7.
Tálaláskor szórhatunk az ételre egy kis medvehagymát.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!