Sonkás paradicsomszószos spagetti
- 40 dkg spagetti tészta
- 400 g egész paradicsom konzerv
- 1 csomag szeletelt bacon
- 10 dkg sajt
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1-2 kávéskanál kakukkfű
- 2 kávéskanál majoránna
- 1 g só
- 1 kávéskanál bors
1.
A paradicsomot turmixoljuk le.
2.
A vöröshagymát a zsíron dinszteljük meg, tegyük bele a fokhagymát is, majd az összemixelt paradicsomot öntsük hozzá és kisebb fokozaton hagyjuk rotyogni.
3.
A sonkát aprítjuk kisebb darabokra , (nem kell túl kicsire) , majd ezt is adjuk a paradicsom alaphoz, sózzuk, (vegyük figyelembe, hogy mennyire sós a sonka) borsozzuk, szórjuk bele a fűszereket, ha a paradicsom nagyon savanyú, akkor egy csipet cukrot, vagy pici édesítőt tehetünk bele. Fedjük le és pároljuk készre. (kb. 10 perc)
4.
Az időközben megfőtt tésztát szűrjük le, tegyük egy tálba, öntsük rá a kész szószt, bőségesen szórjuk meg reszelt sajttal, majd melegen tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!