A lasagne nem csak bolognai mártással készíthető, nagyon finom, tartalmas változatai születhetnek hús nélkül is.
Hozzávalók 6 adaghoz
35 dkg lasagne tészta
5 db paradicsom
1 kávéskanál őrölt rozmaring
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
6 db zsenge cukkini (sárga vagy zöld)
50 dkg mascarpone
6 csipetnyi só
15 dkg scamorza
Adag
6 adag
Lépések
1.
A tepsit olajjal vékonyan kikenem. Ráfektetem a tésztalapokat. Erre vékonyan mascarponet kenek, majd megpakolom karikára szelt paradicsommal. Picit sózom, rozmaringgal szórom, vékony cukkinilapokkal fedem. Erre teszem a következő tésztaréteget, amelyet mascarponeval megkenek, majd paradicsommal megpakolom, sózom, kakukkfűvel fűszerezem, ráhelyezem a cukkinilapokat.
2.
Ezt még egyszer megismétlem, csak ekkor bazsalikommal fűszerezem. Majd újabb tésztaréteget teszek rá, a mascarponeba ekkor már csak cukkinicsíkokat fektetek, amit reszelt sajttal megszórok, és a tepsit a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm a lasagnet, amíg a sajt a tetején megszínesedik.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!