1 csipetnyi bio szuper édes morzsolt csemegekukorica
2 kávéskanál ízlés szerint só
1 kávéskanál bors
5 dkg vaj
2 dl tej
15 dkg majonéz
2 db ág rozmaring ág
2 evőkanál étolaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
Elkészítés: az oldalast befűszerezzük sóval, borssal.
2.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belerakjuk az oldalasokat, mindkét oldalát kérgesítjük, majd vizet öntünk alá, rádobjuk a rozmaring ágakat és megpároljuk. Ha megpuhult az oldalas, akkor zsírjára sütjük szép piros ropogósra.
3.
Amíg sül az oldalas, elkészítjük a burgonyapürét és a majonézes kukoricasalátát. A burgonyát tisztítás után karikára vágjuk és bő sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük a levét, áttörjük. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, csipet sót, szerecsendiót, habosra kikeverjük.
4.
Egy tálba önjük a kukoricát, csipet sót szórunk rá, ráöntjük a majonézt, összekeverjük, felhasználásig hűtőbe tesszük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!