A babot megtisztítjuk, és 1 napra beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük, felforraljuk, a levét leöntjük, és friss vízben puhára főzzük. (Kuktában főzve a főzési idő lényegesen lecsökkenthető.)
2.
A vöröshagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott babot. Néhány percig együtt pároljuk, aztán felengedjük a csülök főzőlevével.
3.
Amikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát, és ha szükséges, kevés csülöklét öntünk rá. A főzés vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
4.
Amikor teljesen puhára főtt, megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével. A csontjáról lefejtett, szeletekre vágott csülök mellé tálaljuk. Adhatunk hozzá tejfölt is
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!