Mákos nudlit főztem , ajánlom az elkészítését , könnyen és gyorsan kész is van.
Hozzávalók 5 adaghoz
50 dkg burgonya
15-18 dkg rétesliszt
2 db tojás
4-5 csipetnyi só
20 dkg darált mák
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Adag
5 adag
Lépések
1.
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megtisztítjuk és összetörjük, mintha pürét készítenénk.
2.
Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojásokat, sózzuk és lassanként a lisztet is beledolgozzuk. Adjunk hozzá 15 dkg lisztet, gyúrjuk össze és ha túl lágynak tűnik a tészta, akkor még keverjünk hozzá kevés lisztet. A tésztának nem kell túl keménynek lennie.
3.
Lisztezett kézzel 1-2 cm nagyságú darabokat a sodrunk a tésztából a kezünkkel.
4.
Forró sós vízben kifőzzük, amikor a nudli feljön a víz tetejére, el is készült. Leszűrjük, hideg vizet engedünk rá és lecsöpögtetjük, majd pár csepp olajat eloszlatunk rajta, hogy ne ragadjon össze.
5.
A mákot a cukorral és a vaníliával összekeverjük, tálaláskor megszórjuk vele a nudlit.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!