Most az ünnepek alatt ez lesz az egyik étel, ami az asztalra kerül.
Hozzávalók 4 adaghoz
80 dkg csirkemell
3 db tojás
1 db karfiol
4 evőkanál finom liszt
2 dl 20%-os tejföl
2 kávéskanál só
0.5 kávéskanál bors
1 db vöröshagyma
10 dkg sajt
Adag
4 adag
Lépések
1.
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2.
A húst felszeleteljük, megsózzuk, és lisztbe forgatjuk.
3.
A tojásokat a maradék liszttel simára keverjük (ha nem elég híg, akkor teszünk hozzá 1-2 ek vizet), hogy sűrű massza legyen belőle. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.
4.
Miután lisztbe megforgattuk a hús mindkét oldalát, belemártjuk a szószba, és forró olajban kisütjük.
5.
Miután megsült, lecsepegtetjük, közepes tepsibe egymás mellé fektetjük, ráhalmozzuk a karfiolt, és leöntjük a maradék szósszal, amit kikeverünk a tejföllel.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!