A rántott ponty ropogós hasáb burgonyával és házi savanyúsággal gyors ünnepi ebéd!
Hozzávalók 4 adaghoz
4 db pontyszelet
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg finom liszt
1 teáskanál só
6 dl étolaj
1 kg burgonya
50 dkg darabos házi savanyúság
Adag
4 adag
Lépések
1.
Elkészítés: a halat besózzuk,állni hagyjuk.
2.
Amíg áll a halunk addig megtisztítjuk a burgonyát ,hasábokra vágjuk,
3.
Az olaj felét fel forrósítjuk,a burgonyát megsózzuk és a forró olajban szép pirosra megsütjük.
4.
Amíg sül a burgonya addig bepanírozzuk a halakat.
5.
Egy tányérba beletesszük a lisztet, a tojásokat felverjük,megsózzuk,a harmadikba beleszórjuk a zsemle morzsát. Szokásos módon panírozunk a hal szeleteket lisztbe ,tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk. Majd forró bő olajban arany barnára sütjük.
6.
A rántott halat sült hasáb burgonyával házi darabos hordós vegyes savanyúsággal kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!