Fokhagymás, sajtos, tejfölös tészta
- 35 dkg tészta
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 szelet babérlevél
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 3 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- 4-5 csipetnyi bors
- 5-6 csipetnyi só
1.
Egy edénybe vizet kezdtem forralni. Mikor forrás közeli állapotban volt, tettem bele 2 teáskanál sót, 3 babérlevelet és kb. 2 evőkanálnyi olívaolajat. Mikor már forrt, a tésztát is beletettem.
2.
Amíg a tészta főtt, megtisztítottam a fokhagymát. Áttörtem fokhagymanyomón és elkevertem a tejföllel, sóztam, borsoztam. Lereszeltem a sajtot.
3.
A megfőtt tésztát leszűrtem és hideg vízzel csap alatt lehűtöttem.
4.
A fokhagymás tejföllel összekevertem a tésztát. Hozzáadtam a reszelt sajtot és ezzel is összekevertem, kóstolás után sóval, borssal után ízesítettem.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!