Szezámmagos-zöldborsós csirkemell
- 25 dkg zöldborsó
- 2 db tojássárgája
- 1-2 kávéskanál só
- 2 db csirkemellfilé
- 20 dkg liszt
- 4-5 db tojás
- 15 dkg szezámmag
- 4-5 dl olaj
1.
A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük , majd leszűrjük. Turmixgéppel vagy villával pépesítjük, és hozzákeverjük a tojások sárgáját.
2.
A töltelék ezzel kész, jöhet a csirkemell :
3.
Felvágjuk nyitott szeletnek- az asztallappal párhuzamosan félbevágjuk, majd az egészet kinyitjuk- és kicsit kiklopfoljuk.
4.
Beletesszük a tölteléket, felgöngyöljük és bepanírozzuk: először megsózzuk, aztán beleforgatjuk a lisztbe majd a panírtojásokba, kicsit lecsepegtetjük, és nem pirított szezámmagban megbundázzuk.
5.
Közepes meleg olajban megsütjük.
- Ehhez az ételhez nincs szükség köretre, mert a köret magában a húsban van. /Én fogpiszkálóval tűztem össze a húst./
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!