Hal nagyon egészséges gyorsan elkészíthető,és még nagyon finom is!
Hozzávalók 6 adaghoz
1 kg hekk
6 db burgonya
1 evőkanál só
1 teáskanál bors
6 evőkanál liszt
2 evőkanál őrölt pirospaprika
4 evőkanál kukorica
1 liter olaj
4 db kovászos uborka
Adag
6 adag
Lépések
1.
A halkat megtisztítjuk ,lekaparjuk a pikkelyeket . Majd be irdaljuk,jó bedörzsöljük sóval és legalább 1 órát állni hagyjuk,hogy a só jól átjárja.
2.
Majd elkészítjük a paprikás lisztet :a lisztet,a kukoricadarát ,a pirospaprikát összekeverjük,sóval borssal ízesítjük
3.
A halakat egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe és forró olajban ropogós pirosra kisütjük.Papírtörlőre szedjük ki ,hogy az olajat felitassuk.
4.
Amíg sül hal addig megpucoljuk a burgonyákat,hasábokra vágjuk,és forró olajban kisütjük,megsózzuk. Amikor kisültek a halak,és a hasábburgonya akkor tálalunk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!