A mentával ízesített cukkinisaláta jól illik a sült húsokhoz.
Hozzávalók 2 adaghoz
1 db zsenge közepes méretű cukkini
2 dl tejföl
3 evőkanál majonéz
1 csokor friss mentalevél
1 kávéskanál só
Adag
2 adag
Lépések
1.
A cukkinit gyaluljuk le vékonyra, majd enyhén sózzuk be, és hagyjuk egy rövid ideig állni. Ezután alaposan nyomkodjuk ki.
2.
A mentát vágjuk fel apróra. (mindenki ízlésének megfelelő mennyiséget, én nem sajnáltam egy jó maréknyit felvágtam)
3.
A tejfölt keverjük simára a majonézzel, majd keverjük hozzá az apróra felvágott mentát is. (ízlés szerint egy pici cukrot, vagy édesítőszert is keverhetünk hozzá)
4.
Végül az alaposan kinyomkodott cukkinit keverjük össze a tejfölös-majonézes-mentás keverékkel, majd hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!