Ünnepek alkalmával elkészíthetjük, és előételként feltálalhatjuk a család, és a vendégeink örömére.
Hozzávalók
20 dkg füstölt lazac
25 dkg mascarpone
1 db savanykás alma
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 csokor kapor
1 csipetnyi só
2 csipetnyi örölt színes bors
4 db zsemle
Lépések
1.
A füstölt lazacszeleteket vágjuk fel kisebb darabokra. Az almát hámozzuk meg, vágjuk félbe, vájjuk ki a magházat, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
2.
Ezután a felkockázott almához adjuk hozzá a feldarabolt füstölt lazacot, majd facsarjuk rá a citromlevet, és tegyük félre.
3.
A mascarponét keverjük simára egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, és az előzőleg apróra vágott kaporral. (a sózással óvatosan bánjunk, és vegyük figyelembe hogy a lazac is sós)
4.
Ezután adjuk hozzá a lazacos-almás keveréket, óvatosan keverjük, forgassuk össze, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
5.
Közben készítsük elő a zsemlét, vagy a szendvicskenyeret. Én a zsemlét kétfelé vágtam, majd szendvicssütőben szép világos színűre, és ropogósra sütöttem mindkét oldalát. Ezután még forrón, kiszúrtam egy kisebb pogácsaszaggatóval, hogy szép formás legyen. (Amennyiben szendvicskenyeret használunk, vágjuk szép formásra, és ízlés szerint azt is megpiríthatjuk....)
6.
A füstölt lazacos mascarponekrémet vegyük ki a hűtőből, majd kanalazzuk rá az előzőleg megpirított zsemlekarikákra, és tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!