minden mentes recept mert a burgonya pürék nem tartalmaznak tejterméket önmagában összetörve.
Hozzávalók 4 adaghoz
4 db alsó csirkecombfilé
4 db felső csirkecomb
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db édesburgonya
60 dkg burgonya
1 csokor petrezselyem zöldje
2 púpozott kk só
1 csipetnyi szerecsendió
1 csipetnyi bors
Adag
4 adag
Lépések
1.
Elkészítés: a csirkecombokat sóval és borssal fűszerezzük.
2.
A zöldségeket tisztítás után hasábokra vágjuk. A burgonyákat tisztítás után karikára vágjuk és külön edényben bő sós vízben megfőzzük
3.
Veszünk egy sütő zsákot majd belerakjuk a csirke combokat, a zöldségeket, és a petrezselyem levet lezárjuk.Az egyik végét a zacskónak kivágjuk ,hogy a gőz tudjon távozni. 180 c sütőbe toljuk és 35-40 perc ropogós pirosra sütjük. Amikor majd nem megsült kivágjuk a sütőzacskót ,hogy a teteje is megpiruljon.
4.
A megfőtt burgonyák levét leöntjük,/de hagyunk a léből nem öntjük ki mindet ezzel krémesítjük/ burgonya törővel összetörjük mind kettőt . Az édesburgonyát egy csipet szerecsen dióval habosra kikavarjuk. A burgonyát csipet szerecsen dióval krémesre keverjük. Együtt tálaljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!