A fűszeres, medvehagymás ragu jól illik a kacsamájhoz.
Hozzávalók 2 adaghoz
8 db kacsamáj
1 db vöröshagyma
1 csokor medvehagyma
3 evőkanál ketchup
1 csipetnyi cukor
1 kávéskanál só
2 csipetnyi őrölt fekete bors
1 csipetnyi szerecsendió
2 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál zsálya
2,5 dl zöldségalaplé
2 evőkanál olaj
3 dkg vaj
20 dkg kukorica
8 dl zöldségalaplé
6 dkg vaj
1 kávéskanál só
2 csipetnyi őrölt fehér bors
Adag
2 adag
Lépések
1.
A májat tisztítsuk meg a hártyás részétől, majd papírtörlővel töröljük szárazra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A medvehagymát vágjuk csíkokra.
2.
A kukoricalisztet keverjük össze a szárított zsályával, majd forgassuk bele a májat.
3.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a májat, és mindkét oldalát süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki egy tányérra, fedjük le, és tegyük félre.
4.
A visszamarad zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, és hevítsük fel. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre
5.
Ezután adjuk hozzá a felcsíkozott medvehagymát, és pároljuk tovább. Amikor a medvehagyma már kissé összeesett, ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval, és őrölt borssal, majd adjuk hozzá a ketchupot és egy csipet cukrot. Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk ki, majd kisebb lángon főzzük kb. 10 percig.
6.
Ezután tegyük bele az elősütött kacsamájat, majd félig lefedve, főzzük kb. öt percig, hogy a máj kellően megfőjön, és a ragu kissé besűrűsödjön.
7.
A kukoricadarát öntsük fel a zöldségalaplével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg elkezd sűrűsödni.
8.
Ezután adjuk hozzá a vajat, majd szintén kevergetve, főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, és krémes állaga legyen. (ha szükséges akkor még sózzuk, borsozzuk)
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!