Nagyon gyorsan elkészíthető, ebédre is, és vacsorára is.
Hozzávalók 6 adaghoz
10 szelet sertés karaj
1 csipetnyi só
4 db tojás
15 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
1 kg burgonya
1 g só
1 csokor zöldségzöldje
0,5 liter olaj
3 db uborka
1 db piros húsú paprika
Adag
6 adag
Átlagos tápérték
Energia: 120 kcal
Cukor: 2 g
Zsír: 20 g
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 8 g
Só: 3 g
Lépések
1.
A karaj szeleteket megmossuk, besózzuk, borsozzuk, majd ki klopfoljuk mind két oldalát. A tojásokat ízlés szerint sózzuk, felverjük , majd a karaj szeleteket, lisztben, tojásban és zsemlemorzsában panírozzuk.
2.
Majd az olajat felmelegítjük, és kisütjük kettesével benne a karajszeleteket. Szép aranybarnára sütjük.
3.
A burgonyát megpucoljuk, majd összekockázzuk, sós vízben puhára főzzük, a zöldség zöldjét megmossuk, majd összeaprítsuk és a főtt leszűrt burgonyához keverjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!