Ez a kolbászos-virslis cukkiniragu egyszerűen, és bő fél óra alatt elkészül, és pl. egy szelet kenyérrel tunkolhatjuk.
Hozzávalók 2 adaghoz
1 db zsenge cukkini (sárga vagy zöld)
15 dkg füstölt kolbász
4 db bécsi virsli
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 csipetnyi só
1 kávéskanál ételízesítő
1 kávéskanál kakukkfű
1 csipetnyi őrölt fehér bors
1 csipetnyi szerecsendió
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál étolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd mindkettőt vágjuk fel apróra. A kolbászt és a virslit vékonyan karikázzuk fel.
2.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
3.
Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felkarikázott füstölt kolbászt és a virslit, majd pirítsuk 1-2 percig.
4.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, ízlés sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd a serpenyőt lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.
5.
Ezután adjuk hozzá a főzőkrémet (v. főzőtejszínt), óvatosan keverjük, forgassuk össze, majd fedő nélkül főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!