Lecsós csirkemell burgullal
- 40 dkg csirkemellfilé
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db kápia paprika(piros)
- 1 db kápia paprika(zöld)
- 2 db TV paprika
- 1 db hegyes erős zöld paprika
- 5 db paradicsom
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál cukor
1.
A csirke mellet csíkokra vágjuk. Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat felhevítünk,és belerakjuk a csirkemell csíkokat ,és sózzuk,borsozzuk, és megpároljuk,kissé lepirítjuk,félre rakjuk.
2.
A hagymát megtisztítjuk apróra vágjuk,a paprikákat,vékony hasábokra vágjuk,a paradicsomot kockára vágjuk,de előtte leszedjük a héját,forrásban lévő vízbe dobjuk a bevágott paradicsomokat egy pillanatra.
3.
A lecsóhoz a hagymát olajban meg dinszteljük sózzuk,majd rá dobjuk a paprikákat,tovább pároljuk ,kissé zsírjára sütjük ,majd hozzáadjuk a paradicsomot együtt pároljuk ,sózzuk,borsozzuk,végül megszórjuk piros paprikával. Ízesítjük cukorral,hogy elvegye a paradicsom savasságát.
4.
A bulgurt következő képen készül : az egy csésze bulgurt bele tesszük egy lábasba ,és 2 bögre hideg vízzel felöntjük ,sózzuk,borsozzuk,és 10 percig főzzük,majd kb. 10 percig lefedve hagyjuk a gőzben tovább puhulni,és dagadni.
5.
A tálalásnál a csirke mellcsíkokat felrakjuk a tányérra,majd ráhalmozzuk a lecsót,és burgult adunk mellé.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!